Hodász András: Mitől keresztény az ország? Az alaptörvény miatt? A politikusaink vasárnapi miselátogatásai miatt?

2022. december 25. 16:53

Az egykori influenszer szerint „a kereszténynek titulált Magyarország most vizsgázik.”

2022. december 25. 16:53
null

Hodász András karácsonyi írást közölt a hvg360-on. A cikk felütésében így fogalmazott: „Furcsa társaság gyűlt össze kétezer évvel ezelőtt Betlehemben, egy jászol körül. Egy nehéz sorsú, menekült család, néhány szegény pásztor, továbbá három pogány tudós, drága ajándékokkal megrakodva, és pár haszonállat. A minden bizonnyal súlyosan trágyaszagú jelenetben semmi sem utalt arra – leszámítva a messziről jött vendégeket –, hogy itt valami különleges történik”.

Majd azzal folytatta, „az első bűn nem a tiltott gyümölcs leszakítása, nem valami random, önkényes szabály megszegése, hanem az Isten bizalmának elárulása volt”. Ezután pedig kitért arra, hogy „Jézus az első pszichológus és egyben pedagógus is, mert felismerte, az empátia első lépése, hogy belépek a másik világába, és a személyes példánál nincs hatékonyabb tanítási módszer”.

„A kereszténynek titulált Magyarország most vizsgázik”

Sorait így zárta: „a karácsony a kereszténység legnagyobb ünnepe. A kereszténynek titulált Magyarország most vizsgázik: értjük-e Jézus példáját, az ünnep lényegét, és vajon helyesen ünneplünk-e.

Nem hiszem. Jézus azt mondja: »Arról ismeri meg mindenki, hogy tanítványaim vagytok, ha szeretettel vagytok egymás iránt.«”

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt korábban, Erdő Péter saját kérésére felmentette Hodászt Anrást a papi szolgálat alól.

Mint ismert, Hodász atya azzal vált ismertté, hogy korábban a Papifrankó YouTube-csatornán fejtette ki a véleményét több közéleti témában is. Így a kormány által kezdeményezett gyermekvédelmi népszavazásról is.

Nyitókép: Youtube-képernyőfotó

 

Összesen 225 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HZ72
2022. december 27. 07:55
Komcsi-náci buzi-geci hazaáruló féreg vagy.
Timeslot
2022. december 26. 22:10
Pap létedre sügér, illene tudnod, hogy NEM voltak menekültek. Rossz hírem van, akik tobzódnak a határnál, átjőve 3-4 országon, Ők sem azok. Max jobb élet reményében úton lévő idegenek, akiknek eszébe sincs a mi szokásaikhoz alkalmazkodni. Sőt még rosszabb hírem is van. Az elvbarátaid ezeknek a pátyolgatott menekülteknek a kedvéért törlik le, szedik le, tűntetik el annak a vallásnak a jelképeit amelyben elvileg Te is hiszel. Seggfej vagy Te öcsém nem is kicsi.
BarniBanyai
2022. december 26. 19:46
Akkor mindenkinek, aki hülye. Ha járnátok templomba, hittanra vagy akár csak körbenéznétek nyitott szemmel magatok körül, akkor gyorsan rájönnétek, hogy a karácsony a kereszténység legnagyobb ünnepe. Igen, a Húsvét, a feltámadás ünnepe a legfontosabb, de soha nem lesz olyan nagy felhajtás körülötte, mint a karácsony körül. Szóval köszönöm a sok okoskodó részvételét. Azt mondjátok nem voltak menekültek? Akkor meséljétek már el, miért kellett VISSZA menniük József szülővárosába. Azért mert emigráltak? Durva... Hogy kritizálhat egy keresztény valamit ami keresztény? Ez a kérdés a demokrácia csődje. A kritika nem rossz. Lehet építő jellegű is. Az is lehet, hogy ő szeretne keresztény lenni, de ebben a formában nem érzi magáénak, ezért próbálja helyes útra téríteni az egyházat. Szabad ám kritizálni azt is, amiben hisztek. Hogy jobbá váljon. Aki pedig a betegségével vagy az útkeresésével viccelődik, annak gratulálok...
tartarossz.blog
2022. december 26. 18:55
Manapság is láthatóak a totemizmusra emlékeztető kettős-keresztállítások így karácsony környékén, például a Nyugati téren, korábban a Jobbik, manapság a Mi Hazánk állítgatja ezeket a kereszteket általában olyan helyeken, ahol hanukiját is állítanak. Azt tudni kell, hogy az emberiség nem veszítette el még a totem-érzékenységét, ezért van az, hogy megfontolták anno, hogy egyes franciaországi templomokról leszedik a kereszteket, mivel az a zömükben muzulmán migránsok vallási (totem érzékenységét) érzékenységét triggereli. https://vasarnap.hu/2020/10/20/embernyi-fakeresztet-dontott-le-egy-templom-tetejerol-egy-ferfi-londonban/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!