Nyilvántartásba vették Iványi Gáborék egyházát

2022. november 18. 12:31

Az Alkotmánybíróság közleményéből derült ki.

2022. november 18. 12:31
null

Az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) a Fővárosi Törvényszék és a Kúria ítéletének alaptörvény-ellenességének megállapítását, megsemmisítését kérte. Azok ugyanis szerintük sértik a vallásszabadsághoz való jogot, a hátrányos megkülönböztetés tilalmát és a tisztességes bírósági eljáráshoz való jogot.

Az Alkotmánybíróság az indítványt visszautasította, viszont azt írják közleményükben, hogy „a hátrányos megkülönböztetésre vonatkozó alkotmányjogi panasz, az indítvány tartalma szerint, valójában nem a bírói döntésekkel, hanem a jogalkotó által alkotott jogszabályokkal függ össze”.

A döntés „legérdekesebb részének” azt írják, hogy 

Alkotmánybíróság hivatalos tudomása szerint az indítványozó 2022. augusztus 16-án nyilvántartásba vett egyház lett.”

Nyitókép: MTI / Kallos Bea 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyzoltan
2022. november 23. 07:58
"Nyilvántartásba vették Iványi Gáborék egyházát" Ez rávilágít Orbán Viktor irányultságára! -mindent a magyarellenes attitűdöt felvonultató szervezeteknek, intézményeknek! -ez jobban mutat a sálnál is... Gyurcsány is támogatja Orbánt, illik, hogy Orbán is támogassa Gyurcsányt... -nektek meg; kenyérből kevesebbet, cirkuszból többet...
Sclerotic
2022. november 19. 05:44
A "Sátán" soha nem alszik! Most a "beférkőzésen" munkálkodik...
néhai Ch.Pilot
2022. november 18. 19:15
Demokrácia van. Kell egy egyház a sátánistáknak is.
Tapeino
2022. november 18. 15:53
Hadd kérdezzem meg tisztelettel: MI FASZÉRT??? Áfa csalást óccón?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!