Sosem gondoltam volna, hogy a kommunisták utolsó menedéke a budai hegyekben lesz

2022. szeptember 26. 12:46

Pesten fej-fej mellett állunk a baloldallal, a fővároson kívül sehol nincsenek. Interjú.

2022. szeptember 26. 12:46
null
Gulyás Gergely
Gulyás Gergely

„Akik a stadionépítéseket ellenezték, azok most azt támogatják, hogy ne kapja meg Magyarország a neki járó pénzt az Európai Uniótól. Hogyan lehet egy ilyen feszült, nehéz helyzetben józanul kormányozni?

Érdekes, de a valóságtól nem teljesen elrugaszkodott összefüggés. Hogy egy másikat is mondjak, az az ellenzék, amely jogellenesen hatalmas külföldi pénzeket kapott a választási kampányára, mindent megtesz azért, hogy a magyar tanárok, egészségügyi dolgozók és a hazai gazdaság ne jusson hozzá a nekünk jogszerűen járó forrásokhoz. Nagyon nehéz belátni még azoknak is, akik a kormánnyal szemben kritikusak, ne adj’ Isten kifejezetten utálják a kormányt, miért jó az, ha a magyar pedagógusok, a magyar egészségügy vagy a magyar gazdaság nem jut további forrásokhoz. A kormány józanul mérlegel, higgadtan dönt és nem az ellenzék magatartásával foglalkozik, hanem azzal, hogy mi az ország érdeke. Az ország érdeke pedig – bár Brüsszel részéről nyilvánvalóan kettős mércét vagyunk kénytelenek elszenvedni már évek óta – az európai uniós tagság, mivel jelenleg sokkal több az előnye, mint a hátránya. Ezért mindazokat az előnyöket, amelyek ebből következnek, érdemes kihasználni. Ezért törekszünk racionális megállapodásra jutni Brüsszellel. Hogy aztán az sikerül-e vagy sem, majd meglátjuk, most mindenesetre jól állunk.

A XVII. kerületi választókerületnek van egyedül Budapesten fideszes országgyűlési képviselője. Jelképez-e ez valamit a főváros esetleges fideszes jövője szempontjából?

Egyszerre fontos és szimbolikus eredmény, hogy Dunai Mónika képviselőtársunk itt győzelmet tudott aratni. Azt mutatja – és ezt az időközi választások eredményei is megerősítik –, hogy Budapesten is tudunk nyerni. A rendszerváltoztatás óta van egy olyan választójogi rendszerünk, amely Budapesten az ellenzéknek kedvez, mert csekély többséggel is meg tudja szerezni az egyéni mandátumok többségét. Azt látjuk, hogy soha olyan jól nem szerepeltünk Budapesten, mint 2019-ben, a fővárosi választók közel 43 százalékának bizalmát sikerült kiérdemelnünk. Sok szoros küzdelem volt a fővárosban, de ez egyelőre csak itt, Rákosmentén volt elegendő arra, hogy egyéni mandátumot is szerezzünk. Pesten fej-fej mellett állunk a baloldallal, a fővároson kívül a városokban – ideértve a megyei jogú városokat is – és a falvakban sehol nincsenek. Sosem gondoltam volna, hogy a kommunisták utolsó menedéke a budai hegyekben lesz. Mindenesetre az eredmény Budapesten is még több munkára kell, hogy sarkalljon bennünket és akkor bízhatunk benne, hogy itt is egyre több olyan választókerület lesz, ahol Dunai Mónika képviselő asszonyhoz hasonló sikereket tudnak elérni a jelöltjeink.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2022. szeptember 26. 20:54
A Cinege utcára gondol a Gergő..
lolek
2022. szeptember 26. 18:53
A kommunisták utolsó menedéke Brüsszel....
zolizolizoltan
2022. szeptember 26. 17:55
" Sosem gondoltam volna, hogy a kommunisták utolsó menedéke a budai hegyekben lesz." Ez nagyon vad. Meloni győzött, máris komcsizik maga a kormány?
APESZ72
2022. szeptember 26. 16:51
Sose gondoltam volna, hogy nem tudod. Mivel az összes komcsi káder megtarthatta a néptől lopott vagyonát -pénzét, ingatlanait - így ott ül az összes tolvaj a hegyen, a lopott villákban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!