„Kettényílt” az ég a Balaton felett (fotó)

2022. szeptember 04. 07:22

Különleges légzuhatagot kaptak lencsevégre Fonyód felett.

2022. szeptember 04. 07:22
null

A Csodálatos Balaton számolt be arról, hogy ritka égi jelenség tűnt fel Fonyód felett néhány napja. A légzuhatagról készült felvételt a Metfigyelő tette közzé Facebook-oldalán.

A fotón úgy látszik,

mintha kettényílt volna, majd le is szakadt volna az ég.

Hozzátették: azokban a napokban több ilyen jelenség is kialakult az országban.

A légzuhatag pusztítása egy kisebb tornádóéval is felérhet

Egy légzuhatag egyébként valóban veszélyes lehet testközelből, mert akár 240 km/órás sebességgel is lecsaphat kialakulásának helyszínén. Az ítéletidő ugyan nem tart ilyenkor sokáig, ám a maga mögött hagyott pusztítás mértéke akár egy kisebb tornádóéval is felérhet – ismertette a Csodálatos Balaton.

Nyitókép: Metfigyelő Facebook-oldala/Schidru Péter

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2022. szeptember 04. 16:12
A Balaton mágikus tér. Nem hidegen racionális, mint más tavak arrafelé, hanem melegen impulzív. A prolik tapodják az évezredes iszapot, aki számít valamit, az vitorláson szeli a tájt.
szandrarabo
2022. szeptember 04. 15:39
Lélegzetelállító jelenség!
kozmosz
2022. szeptember 04. 14:13
Elképesztő látvány!
Istók3
2022. szeptember 04. 12:59
Direkt méztem pénteken az időjárás előrejelzést, mert nem tudtam eldönteni, hogy szombaton, vagy vasárnap menjek biciklizni a gyerekekkel. Az M1-en a langaléta mindkét napra derült időt jósolt. Erre tessék! Nálunk épp jó kis áztató eső esik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!