Tagadja a párbeszédes Tordai, hogy megkerülte a hatóságokat budai házépítésénél

2022. július 12. 20:09

A Metropol szerint engedély nélkül építkezett a politikus.

2022. július 12. 20:09
null

150 milliós villát épített engedély nélkül a neves magyar baloldali politikus – írta vezető cikkében a Metropol kedden. A címben szereplő politikus Tordai Bence, aki a lap szerint építési engedély nélkül, a hatóságokat félrevezetve „épített magának álomvillát”.

Tordai 2016-ban vett magának telket Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában. A telken állt egy régi parasztház, a baloldali politikus lényegében e mögé »bújva« kezdte el kijátszani az építési előírásokat. Mivel a kérdéses telekre a szigorú előírások miatt nem kaphatott új épületre engedélyt, ezért hát úgy döntött, megtéveszti a hatóságokat.Azt hazudta, hogy csak felújítja az eredeti házat, miközben csalárd módon teljesen lebontatta és a helyére egy vadonatúj villát épített. A régi parasztház helyére egy modern, új, kacsalábon forgó, emeletes épületet. Aztán fogta magát és önkényesen beköltözött az épületbe” – foglalta össze a Metropol, amely képeket is közölt az előtte-utána állapotról.

Azt állítja, minden engedélyük megvolt az építkezéshez a Fővárosi Kormányhivataltól, a ház pedig álomvillának elmondása szerint korántsem nevezhető: tetőtérrel együtt 131 négyzetméteres az épület. A képviselő kiemelte: az épületre nem vettek fel sem CSOK-ot, sem hitelt, újlipótvárosi lakásuk eladásának árából tudták azt megvásárolni és felújítani, „jelentősen szerényebb összegből”, mint amiről a kormánysajtó írt.

„Kövér elvtárs büntetése megcsapta a családi büdzsét” – jelentette ki Tordai, amikor azt részletezte, miért áll a luxustól távol az épület. A képviselő szerint az kifejezetten érdekes, hogyan lehetséges, hogy a házukról a kormányhivatal által kezelt információk a Metropolnál landoltak. Tordai azt egyelőre nem tudta megmondani, tesz-e feljelentést a Metropol, vagy más kormánypárti lap – a cikket átvette ugyanis az Origo, és a Magyar Nemzet is – ellen, mivel úgy tartja, az igazság ezeket az orgánumokat nem különösebben érdekli, visszatartó ereje pedig az elvesztett pereknek sincs.

Tordai Bence azonban egy következő leleplezést is megelőlegezett a Metropolnak: már várja, hogy a Budapesten ingyenesen terjesztett napilap megírja, hogy medencés villája van, mivel a gyerekeknek felállított egy 40 ezer forintos kismedencét az udvaron.

A politikust mi is kerestük, amint válaszol, frissítjük cikkünket.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2022. július 13. 17:43
A hülye nem Tordai,hanem azok akik beszavazták a parlamentbe.
Most80
2022. július 13. 06:55
Tönkreteszi Budát a rengeteg ellenzéki. Újlipótváros nem volt elég jó hely ennek a Tordainak?
Dezsőke
2022. július 13. 06:47
akkor az bontandó
Sün Balázs
2022. július 13. 01:44
Bence! Ne lódíts! Egy lapostetős tetős épületnek nincs is tetőtere!!! Jobbat adjál elő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!