Még saját önkormányzata is feljelentette a taxikártyával trükköző DK-s alpolgármestert

2022. július 29. 14:00

Nemes László pesterzsébeti alpolgármester családja nagy előszeretettel használhatta a politikus névre szóló taxikártyáját, melyet az önkormányzattól kapott, lett is belőle botrány.

2022. július 29. 14:00
null
Bokor Gábor
Bokor Gábor

Ahogyan arról a Mandiner is beszámolt már, szorul a hurok Nemes László nyaka körül. Pesterzsébet DK-s alpolgármesteréről először az Adatradar írta meg, hogy trükközhetett a számára kiállított taxikártyával, ugyanis azt családtagjai is használhatták. 

A sajtóértesülések szerint a XX. kerületi politikus összesen harmincháromszor rendelt taxit, és 135 730 forintot autózott el, ám kártyájával a szintén kerületi önkormányzati képviselőként dolgozó felesége is utazhatott.

 Buc-Horváth Gabriella, a kerület önkormányzati képviselője a Mandinernek az ügy kirobbanását követően úgy fogalmazott, a gyurcsányista alpolgármester „családi vállalatként kezeli beosztását Pesterzsébeten”, a mostani botránnyal kapcsolatban pedig a Fidesz feljelentést tesz.

A Mandiner megtudta, a Fidesz-frakció mellett még saját önkormányzata is feljelentést tett Nemes ellen. Információinkat a hivatal is megerősítette: Demjanovich Orsolya jegyző a Mandinernek küldött válaszában kifejtette, hogy tíz nappal ezelőtt az alpolgármester a Polgármesteri Hivatal számlájára 1.057.760 forintot utalt át „Nemes László felmerült taxi költségek térítése” közleménnyel.

– közölte a jegyző portálunkkal, majd azzal folytatta, hogy pénteken küldték meg a feljelentést az illetékes hatóság felé. 

Kiemelt kép: Facebook, a Demokratikus Koalíció pesterzsébeti szervezetének hivatalos oldala

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hydra Esus
2022. augusztus 04. 23:00
Förmedvény.
Gyéressy Károly
2022. július 29. 17:00
Igazi ocsmány dékás.
Vitéz János
2022. július 29. 16:45
Szerencsétlennek a fejében van nagyon nagy baj. Sokkal nagyobb, mint a kinézetével.
pestykornel
2022. július 29. 16:43
Ez tud adni három liter tejet .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!