A Politico szerint a brüsszeli megállapodás igazi nyertese Orbán Viktor volt

2022. május 31. 10:56

A lap szerint Orbán volt a hétfő igazi nyertese.

2022. május 31. 10:56
null

A Politico is megemlékezett arról, hogy Orbán Viktornak kedden van az ötvenkilencedik születésnapja. „Boldog születésnapot Viktor” – kezdte a portál. 

aki történetesen ma tölti be 59. életévét, és most nagy ajándékkal térhet haza Budapestre, miután sikeresen biztosította országa számára a kivételt, miután majdnem egy hónapig feltartotta az EU hatodik szankciós csomagját” – írták.

Mint ismeretes, hétfő éjjel megszületett az uniós megállapodás, miszerint Magyarország mentesül az olajembargó alól.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
afium
2022. május 31. 18:07
"A Politico szerint a brüsszeli megállapodás igazi nyertese Orbán Viktor volt" Kezd egyre jobban tetszeni ez a lap.
LancelotDuLac
2022. május 31. 17:11
Orbán háromszoros kudarca az uniós olajembargó! Remélem ez az utolsó szülinapja!!!! 1. Az EU úgy döntött, hogy az év végégig leállítja az orosz olajimport 90%-át. Ez egy erős európai válasz Putyin háborús bűneire, a lebombázott kórházakra és óvodákra, Ukrajna megszállására. Mindezt Orbán kényszeredetten, de megszavazta. Orbán elsődleges célja, hogy megvédje Putyint a komoly szankcióktól tehát kudarcot vallott. Ez az első kudarc. 2. Orbán második célja az volt, hogy zsarolásával kikényszerítse, hogy az EU által felfüggesztett uniós támogatásokat megkapja az ország. Ez sem sikerült, a megállapodásban szó sincs arról, hogy újraindulnak az uniós pénzek Magyarországra. Ez volt Orbán második kudarca. 3. Harmadikként azt akarta elérni Orbán, hogy az olajembargó ne vonatkozzon Magyarországra. Ez sem jött be, csak részleges és átmeneti mentességet kapott néhány ország, köztük hazánk is. Ez volt a harmadik kudarc.
Okoskodó
2022. május 31. 12:56
Nem mi miattunk halasztódott a megállapodás, mert az uniós vezetők már rég rábólinthattak volna.
nyugalom
2022. május 31. 12:35
Weber et most tombol?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!