Katarina Barley szerint ő Magyarországon „közellenségnek” számít

2022. március 31. 09:49

A német szocdem politikus állítja, Orbán úgy alakította át az államot, hogy aligha lehet leváltani a hatalomból.

2022. március 31. 09:49
null

A Süddeutsche Zeitungban megjelent cikk közölte, hogy Katarina Barley szerint ő Magyarországon „közellenségnek” számít. Barley utalt arra, hogy Orbán Viktor úgy alakította át az államot, hogy aligha lehet leváltani a hatalomból. Hivatalos adatok szerint Magyarországon az európai támogatások négy százaléka szivárog el a „sötét csatornákon”, és ezt a számot egyetlen más ország sem közelíti meg – állítják. Daniel Freund zöldpárti EP-képviselő többször is elítélte, hogy Orbán Viktor, családja és barátai hogyan profitálnak az uniós támogatásokból. Ha Freund Magyarországra utazik, Orbán párttársai a televízióban azt mondhatják, hogy Magyarországnak elege van a „barna inges vagy zöld inges” német megszállókból. Orbán Viktor „az EU szégyene”: alárendelte az államot, és szégyentelenül gazdagodik, ugyanakkor ügyesen felhasznál minden Brüsszelből érkező kritikát az országát leigázni akaró uniós elit elleni propagandájához – írják. Állítólag novemberi brüsszeli látogatása során Márki-Zay Péter ellenzéki jelölt arra kérte az EU-t, hogy vonuljon vissza, mert Orbán minden beszédét propagandára használja – olvasható a cikkben, mely szerint most

az ukrajnai háború segíthet Orbánnak.

Beengedi a menekülteket, támogatja a Putyin elleni brüsszeli uniós szankciókat, és ezzel egyidejűleg szítja az EUellenes hangulatot az országban – írják. „Orbán megérti Putyint, és most úgy viselkedik, mint egy békegalamb, aki nem engedi át az országon a NATO fegyvereit” – mondta Moritz Körner az FDP-től. Freund Barleyhoz hasonlóan bosszantónak tartja, hogy az EU Bizottság nem lépett fel már régen keményebben Orbánnal szemben, és nem alkalmazta vele szemben az új jogállamisági mechanizmust. Ez lehetővé tette volna a finanszírozás széles körű blokkolását. Szerintük ez segített volna az ellenzéknek. Freund a visszatartott uniós forrásokat illetően

úgy véli, hogy Orbánnak jelenleg nem érdeke, hogy ilyen közel a választáshoz közeledjen az EU-hoz.

Ha azonban megnyeri a választást, utána kénytelen lehet ezt megtenni, hiszen annyi választási ajándékot osztogatott, hogy az ország szinte tönkrement – vélik. Barley szerint az ukrajnai háború nem lehet ok az engedékenységre: „Éppen azért, mert az EU kelet felé akar terjeszkedni, és a nyugat-balkáni államok és Ukrajna valamikor csatlakozni fognak, szilárdan ki kell tartanunk az EU-n belüli jogállamisági normák mellett”

Barley közelmúltja

A német szociáldemokrata politikus nem először nyilatkozik hazánkkal kapcsolatban. Másfél évvel ezelőtt azzal került be a hírekbe, hogy félreérthető kijelentéseket tett azzal kapcsolatban, hogy „Magyarországot ki kell éheztetni”, bár később kiderült, hogy nem úgy hangzott el, és a német közszolgálati rádió tévesen idézte a szavait.

Pár hete pedig arra kérte a magyarokat, hogy „ne essenek Orbán csapdájába”.

Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. április 01. 18:11
Tehát 4% felhasználása szabálytalan, azaz ellopják. Eddig azt mondták, hogy az egészet elvitték. Ezek szerint nincs érdemi különbség a kettő között. Próbáljuk ki, hogy Barley úrhölgy fizetésének is csak a 4%-át utaljuk át, szerintem feltűnne. Amúgy ha valakit ki akarna éheztetni, akkor az a valaki sem kedvelné. Ukrajnában konkrétan agyonvernék. De ők egy más kultúra, egy hibátlan pedigréjű európia demokrácia, aki egyből EU tag lehet, amint a magországok rendezik a "tőkebefektetéseik" árát, célját és hozamát.
Jooee
2022. április 01. 13:13
Ez szocdem német libsi banda, viszont Németországra veszélyes és káros a Katikájukkal az élen.
setti54
2022. március 31. 16:06
Hülye kurva. Minden, amit mondasz, amit teszel nem lehet őszinte, ha amerikaiként mondod és teszel!
Pistipapó
2022. március 31. 15:00
Én sem kedvelem a némbert de ennek a mondatnak a fordítása: "Katarina Barley sagt, sie gelte als "public enemy" in Ungarn, als Staatsfeindin." helyesen: Katarina Barley azt mondja, hogy Ő MagyarországON közellenségnek számít és NEM Magyarország számít „közellenségnek”
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!