Iványi a Die Zeitnak: „Orbán megváltozott vagy talán a szíve mélyén mindig is ilyen volt”

2022. március 16. 10:41

A miniszterelnököt és a lelkészt régóta elválasztja egy alapvető kérdés: hogyan bánjon Magyarország a legszegényebbekkel és a leggyengébbekkel – írja a német lap.

2022. március 16. 10:41
null

A Die Zeit a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösségnél (MET) járt és Iványi Gáborral készített interjút, aki korábban Orbán Viktor barátja volt. Mára ez megváltozott: „Most már nem vagyunk barátok” – mondta Iványi. A miniszterelnököt és a lelkészt régóta elválasztja egy alapvető kérdés: hogyan bánjon Magyarország a legszegényebbekkel és a leggyengébbekkel. Most, hogy a menekültek Ukrajnából érkeznek, a kérdés még sürgetőbb. Jelenleg egymás ellen dolgoznak, pontosabban: Iványi megpróbál gondoskodni azokról, akiket a kormány elhanyagol,

Orbán pedig cserébe megnehezíti az ő és pártfogoltjai életét.

Orbán Viktor 2010-ben megfosztotta őt és mintegy 300 másik egyházi intézményt az egyházi státuszától, ami azt jelenti, hogy az állami pénzek már nem állnak rendelkezésre. 2018-ban az Orbán-kormány olyan törvényt fogadott el, amely gyakorlatilag kriminalizálta a hajléktalanságot. Iványi, aki évtizedek óta dolgozott hajléktalanokkal, többször is nyilvánosan bírálta a döntést. Iványi szerint „Orbán megváltozott vagy talán a szíve mélyén mindig is ilyen volt”. A cikk megjegyezte, hogy Orbán Viktor menekültpolitikáját tekintve figyelemre méltó, hogy a menekültek egyáltalán itt vannak. Ennek egyik oka, hogy

a menekültek között Orbán-szavazók is vannak.

Több ezer magyar állampolgárságú ember él Ukrajnában. Ezek hagyományosan Orbán támogatói, akik azért utaznak Magyarországra, hogy a Fideszre szavazzanak.

A cikk hangsúlyozta, hogy Orbán áprilisban újra akarja választatni magát, amihez szüksége van ezekre a szavazatokra. Politikai fordulatainak magyarázatára kitalált egy mondatot: „A migránsokat megállítjuk, a menekültek minden segítséget megkapnak”. Iványi szerint ezek az emberek gyakorlatilag semmilyen segítséget nem kapnának, ha nem lennének olyan önkéntes szervezetek, mint az Iványi Gábor által vezetett. Ehhez alig kap támogatást az államtól, valamint az állam nemcsak, hogy az önkéntesekre bízza a rászorulók ellátását, hanem szándékosan meg is nehezíti azt.

(Fotó: Iványi Gábor lelkész, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség alapítója /j3/ az Egységben Magyarországért nagygyűlésén Budapesten, a Műegyetem rakparton 2022. március 15-én.MTI/Szigetváry Zsolt)

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tetx
2022. március 16. 23:28
Adócsaló, tolvaj és hazug. Vajon mindig ilyen voltál vén szadeszos tróger, vagy most lettél ilyen? A választ mind tudjuk. Te is.
Davidstern
2022. március 16. 18:35
Szomorú dolog az alapítványokról , igazából azt csinálnak az általuk beszedett pénzel amit csak akarnak!!! Minimális ellenőrzés bármit el tudnak számolni nyilván a saját fizetésüket is, ami annyi amennyit gondolnak. Nekem volt egy ismerősöm aki azért csinált egy alapítványt, hogy jól megéljen belőle és mutogathassa milyen segítőkész és jo szándékú. Ha valaki szóvá tette az elszámolást hihetetlen támadás érte, hiszen az adakozás segítőkészség a jóság megkérdőjelezhetetlen még akkor is ha szanaszét lopják az alapítványt!!! Bejövő öt millióból talán kettő ment jótékonykodásra nagy csinadratta mellett! Sajnos így megy ez.....
KBA98
2022. március 16. 17:08
faszkalap senyvedt bohóc, aki mások pénzéből él és van pofája a miniszterelnököt vegzálni
sasszem
2022. március 16. 13:47
Becsületesek a Die Zeitnek: „IVÁNYI megváltozott vagy talán a szíve mélyén mindig is ilyen volt” BECSTELEN TOLVAJ, AKI ELLOPJA AZ ALKALMAZOTTAI PÉNZÉT, JÖVŐJÉT! BÖRIBE VELE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!