Szent István Intézet: A béke és az élet oldalán állnak a magyar családszervezetek

2022. március 28. 17:08

Nyilatkozatban kérnek mindenkit, hogy szavazzanak a békére és a biztonságra.

2022. március 28. 17:08
null

„A magyar édesanyák és édesapák, a magyar családok, magyar fiatalok mélyen átérzik a háború sújtotta Ukrajnában élő emberek szenvedését.

– olvasható a Szent István Intézet Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatban.

Elismerték az önkéntesek és civil szervezetek életmentő munkáját

A családszervezetek továbbá elismerésüket fejezték ki a magyar egyházak, a civil szervezetek, az önkéntesek és a kormányzat páratlan összefogása, jól koordinált együttműködése kapcsán, mellyel az elmúlt hónap során több mint 500 ezer háborús menekültnek – köztük időseknek, nőknek és gyerekeknek – tudtunk közösen életmentő segítséget nyújtani.

Felelősségteljes megszólalásokra kérik a közéleti szereplőket

Majd azzal folytatták, hogy

„Arra biztatunk minden magyar embert, hogy lehetőségeihez mérten továbbra is áldozatosan segítse a bajbajutottakat. A magyar családszervezetek

ebben a válságos helyzetben, hogy elkerülhető legyen minden család rémálma: a háború kiszélesedése.”

Szavazzunk a békére és a biztonságos jövőre

A gyermekeink, fiataljaink, családjaink biztonsága mindennél fontosabb. A jövő generációi iránt érzett felelősségünk a béke pártjára állít minket. Arra kérünk mindenkit, hogy április 3-án vegyen részt az országgyűlési választáson és szavazzon a békére, a biztonságos jövőre – húzták alá a nyilatkozatban.

Az öt szervezet (Ficsak - Fiatal Családosok Klubja, Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom, Magyar Asszonyok Érdekszövetsége, Nagycsaládosok Országos Egyesülete, Szent István Intézet) közös nyilatkozatához további szerveztek is csatlakoztak, mint Civilút Alapítvány, a Családképző Fórum Egyesület, az ERGO Európai Regionális Szervezet, az •gyírokén blog, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége, a Magyar Női Unió, a Média a Családért Alapítvány, valamint a Ringató Alapítvány.

Nyitóképen Ukrajnából elmenekült nők és gyerekek Fotó: MTI/AP/Szergej Gric

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2022. március 28. 18:20
"Elsőként osztott meg rendkívül megrázó történeteket a mariupoli kegyetlen történésekről Olga Sztyepanyisina, ukrán miniszterelnök-helyettes. Elmondása szerint mielőtt a megszálló orosz katonák végeztek volna az ott lakókkal, órákon át erőszakolták a foglyul ejtett ukrán nőket. Mióta ezek az információk napvilágot láttak, egyre többen számoltak be nemi erőszakról a háború kapcsán"
kunfia
2022. március 28. 18:18
"Tömegesen erőszakolják a nőket Ukrajnában az orosz katonák" Orbán,Putyin pincsije ezt is helyesli? Béke,mi?Csőcselék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!