Újfent áll a bál a Jobbik és Márki-Zay Péter között

2022. február 07. 20:06

Most a köztársaságielnök-jelölt személyén nem tudnak megegyezni.

2022. február 07. 20:06
null

A Telex információi szerint Iványi Gábor köztársaságielnök-jelöltségének egyelőre a Jobbik szab gátat. A Telex szerint azért nem született még döntés az ügyben, mivel a Jobbik nem támogatja Iványi jelölését. Jakab Péter a Spirit FM-ben azt nyilatkozta hétfőn,

Ugyanakkor Márki-Zay Péter a hétvégén találkozott Iványi Gáborral, és megkérdezte tőle, hogy elvállalná-e az államfőjelöltséget. Erről hétfőn nyilatkozott a Telexnek, pont aznap, amikor Jakab Péter nyilatkozott a rádióban.

A Jobbik pártelnöke kifejtette, hogy ők egy nemzetközileg is elismert magyar professzort szeretnének, de erről még vitáznak az ellenzéken belül. „Nincs felhatalmazásom, sem Iványi Gábortól, sem az ellenzéki pártoktól” – reagált Jakab a Spirit FM-en arra a kérdésre, hogy Iványi Gábor lelkész szerepel-e a három jelölt között.

Nem ez az első nézetkülönbség a baloldali összefogásban szereplő két, magát jobboldalinak valló politikus között: nemrég írtunk arról, hogy Márki-Zay Péter csúsztatással zsarolná bele a pártokat roma személyek közös listán való szerepeltetésébe.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje az ATV-ben kérdésre leszögezte:

hajlandó elengedni az MMM-es képviselők ügyét a közös listán, a roma származású politikusok szerepeltetésétől azonban nem tágít.

Ennek sok oka van. Nemcsak az én végtelen támogatásom és szeretetem a hazai cigányság iránt, hanem az is, hogy tettünk egy ilyen ígéretet. Közösen tettük, egy élő televíziós vita alkalmával” – mondta Márki-Zay, szemérmesen elhallgatva, hogy a szeptember 24-i előválasztásos vitán Jakab Péter kifejezetten a kvóták ellen foglalt állást.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2022. február 08. 17:24
"Nemcsak az én végtelen támogatásom és szeretetem a hazai cigányság iránt,..." Nem szívesen finanszíroznám ezt a "végtelen támogatás"-t április 3.-a után.
Lajoss
2022. február 08. 14:59
Mennyivel egyszerűbb a felcsúti kulipintyóban egyszemélyben dönteni.
Ildikó99
2022. február 08. 14:27
Államdóan pirosozik így elmennek az emberek
pipa89
2022. február 08. 14:27
Áááá, hát ott van Nektek Gordonyka! Gyuri bá nagy tisztelője! Mit kell kerülni a forró kását? MZP már úgy is bedurrantott a közepibe :-D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!