Budapest a diktátorok bástyája a szlovák liberális lap szerint

2022. január 13. 09:57

A Denník N azzal is vádolja Orbán Viktort, hogy aláássa a boszniai stabilitást.

2022. január 13. 09:57
null

Részletesen foglalkozik a magyar kormány legutóbbi külpolitikai lépéseivel csütörtöki lapszámában a szlovák liberális napilap, a Denník N. A lap kiemeli, hogy a magyar kormány a támogatásáról biztosította a kazah elnököt, aki engedélyezte, hogy a katonák a figyelmeztetés nélkül a tömegbe lőjenek. A Denník N szerint az Orbán-kormány így lényegében átvette a kazah kormány hivatalos álláspontját, a lap pedig azt is megjegyzi, hogy a magyar miniszterelnök 2019-es kazahsztáni látogatása során élenjáró demokráciának nevezte a volt szovjet tagköztársaságot. A szlovák lap hangsúlyozza: a magyar kormány álláspontjával a V4-en belül sem értenek egyet. Idézik Markéta Pekarová Adamová cseh házelnök nyilatkozatát, ami szerint Orbán támogatta a tömegbe lövetést.

Pekarová bekeményített: Orbán támogatta az emberek közé lövést
A magyar miniszterelnököt Jan Lipavsky cseh külügyminiszter is támadta a kazah elnök melletti kiállása miatt, írja a Lidové noviny online kiadása.

A magyar miniszterelnököt Jan Lipavsky cseh külügyminiszter is támadta a kazah elnök melletti kiállása miatt, írja a Lidové noviny online kiadása.

A Denník N azt is megemlíti, hogy Magyarország a Balkánon is aktív külpolitikát folytat, ahol „a régió rendkívül törékeny stabilitása ismét veszélybe került”. A lap felidézi: Orbán Viktor novemberben látogatást tett Milorad Dodiknál, a boszniai szerb köztársaság vezetőjénél, aki a lap szerint története egyik legnagyobb válságába taszította Bosznia-Hercegovinát. A Denník N azt írja, a helyi elemzők szerint Orbán Viktor súlyosan beavatkozik a boszniai választásokba, amivel aláássa a helyi társadalom stabilitásba vetett bizalmát.

A nyitóképen: Orbán Viktor és Nurszultan Nazarbajev Kazahsztánban. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. január 14. 09:33
Az mondtuk, tam, hogy Brüsszel minden eszközt bevet a magyar választásokon az ellenzék támogatására. És teszi ezt itthon, a cseheknél, a szlovákoknál, és majd a szlovénoknál, és mire kihajt a hóvirág, tőzike, a lengyel ellenzéki sajtó is szemlézve lesz, millió magyargyűlölettel. És a holland, a svéd, a norvég, francia, a finn. És a német, és az osztrák. Ja, az már meg is volt, valami nő pöntyögött. Ja, most látom, már meg is van az Istenuccse ceitung.
Felvidéki MAGYAR
2022. január 13. 17:11
Ez a tót szennylap egy libsi klozetpapír, szóra sem érdemes! A kutya sem ismeri / olvassa!
neociprióta
2022. január 13. 14:55
aljas rágalom igaz???a képen látható két ur a világ legbecsületese bb politikusa nemdebár?
neociprióta
2022. január 13. 14:55
aljas rágalom igaz???a képen látható két ur a világ legbecsületese bb politikusa nemdebár?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!