Január elsejétől 20 százalékos béremelést kapnak a kultúra területén dolgozók

2021. december 29. 12:59

A kormány megbecsüli és elismeri a kulturális dolgozókat, és ezt nagymértékű béremeléssel is kifejezi – hangsúlyozta Kásler Miklós.

2021. december 29. 12:59
null

A kormány Facebook-oldalán szerdán közzétett nyilatkozatában az emberi erőforrások minisztere emlékeztetett, hogy január elsejétől 20 százalékos béremelést kapnak a kultúra területén dolgozók.

„A béremelés célja, hogy elősegítse az eredményes kulturális feladatellátást és támogassa a kultúrában dolgozók pályán tartását. Mindemellett segítse, hogy a fiatalok olyan életpályát, olyan hivatást találjanak a kultúrában, "amely nem csak munkahelyet, de célt is biztosít” – fogalmazott.

A miniszter kiemelte: Magyarország kormánya kiemelt feladatként tekint a kultúra megerősítésére. Ezt bizonyítja, hogy Magyarország immár negyedik éve első helyen van az Európai Unió tagállamai között a kulturális célú kiadások GDP-hez viszonyított arányát tekintve – mondta Kásler Miklós.

(MTI)

Fotó: Szűcs Ágnes

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KannibálTatárÚr
2021. december 29. 13:57
Akkor az összes munkavégző kap béremelést. Mindegyik olyan munkít végez, ami az emberi kultúra része. Egyik sem állat, vagy gép. Az emberi kultúra legmagasabb foka a műszaki értelmiségi munka. A szinházakban hozzájuk képest gyerek szintű a kultúra.
Ficium
2021. december 29. 13:33
Libsiket kihagynám.
galancza
2021. december 29. 13:32
Az a kérdés hogy ezt az emelést csak a kulturális szakdolgzók kapják-e meg vagy például a múzeumi titkárnők, teremőrök is. Sokesetban a teremőrök többet dolgoznak (tárlatot kell vezetni, rakodni,pakolni, múz.ped. programokon gyerekkel játszani, stb....) mint sok élősködő múzeológus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!