Vádat emeltek a Deák téri kettős gyilkosság ügyében

2021. december 16. 16:23

Tavaly májusban ölt a 18. születésnapját ünneplő roma vádlott.

2021. december 16. 16:23
null

Vádat emeltek a Deák téri kettős emberölés ügyében – tájékoztatta a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-t. Ibolya Tibor közölte:

tavaly májusban az emberölés roma vádlottja 18. születésnapját ünnepelte egy 19 éves testvérpárral.

Az eset leírása

Este az V. kerületi Deák téren, a gördeszka pálya melletti padoknál tartózkodtak, amikor a társaságukban lévő 17 éves lány elvett egy padon alvó fiatal férfi mellől egy hangfalat. Emiatt a vádlottak és az alvó férfi társasága között szóváltás alakult ki, és a három vádlott férfi megütötte a sértetteket,

a 18 éves vádlott pedig az egyik sértettet késsel combon szúrta, ököllel arcon ütötte, majd az ütés erejétől hátra eső férfit megrúgta

– ismertette a főügyész. Hozzáfűzte: a sértettek ezután is követték a társaságot, hogy visszaszerezzék tőlük a hangfalat, a további verekedést viszont egy elhaladó járőrautó félbeszakította, amelynek láttán a vádlottak elszaladtak a helyszínről.

Később, hajnalban az V. kerületben, a Hercegprímás utcai gyalogátkelőhelynél két társaság között dulakodás alakult ki, amelybe a 18 éves vádlott és két 19 éves társa is bekapcsolódott. A verekedés közben a 18 éves vádlott késsel háton, majd többször mellkason szúrt egy 16 éves fiút, aki a szúrások után összeesett, de még eszméleténél volt, amikor az egyik 19 éves vádlott – testvére támogatásával – többször fejbe rúgta.

A szúrások miatt eleve nagy fájdalmakat átélő, még életben lévő sértettnek a bántalmazás fokozott fájdalmat és szenvedést okozott, de még felállt a földről, tett néhány lépést, majd összeesett és a helyszínen meghalt. Halálát a mellkasát ért szúrások okozták.

A késelő egy 20 éves sértettel is dulakodni kezdett, akit szintén halálra szurkált

– írta a főügyész.

A büntetés

A Fővárosi Főügyészség az akkor 18 éves késelőt több ember sérelmére elkövetett emberöléssel, a 19 éves testvérpárt – egyiküket mint bűnsegédet – különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével, két másik verekedőt csoportosan elkövetett garázdasággal vádol. A hangfal elrablása és az azzal összefüggő bántalmazás ügyében – amelyben az akkor 17 éves lány is vádlott – felfegyverkezve, csoportosan elkövetett rablás, valamint súlyos testi sértés kísérlete a vád – olvasható a közleményben.

(MTI)

Nyitókép: Budapest, 2020. május 28.
A Mi Hazánk Mozgalom megemlékezése a Deák téri késelés áldozatairól a bűnözés ellen szervezett felvonulás végpontján, a József Attila utcában 2020. május 28-án. A Deák tér szomszédságában, a József Attila utcában május 22-én több ember összeverekedett, kettőt halálosan megkéseltek.
MTI/Mónus Márton

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dragstar
2021. december 19. 01:42
A roma,az cigányt jelent?Mert én még nem beszélem ezt az új dialektust
Robirdus
2021. december 17. 10:53
Üzenem, hogy ez egy létező probléma (az ehhez hasonló oktalan brutális bűncselekmények, melyek a jéghegy csúcsát jelentik, de a biztonságérzet csökkenése, "no-go" zónák és időszakok kialakulása, kisebb, felszínre nem kerülő lopások, terrorizálások, kisebb-nagyobb rasszista bűncselekmények is itt vannak) , s hogy amennyiben nem látszik a folyamatosan romló trend megállítására legalább a szándék, akkor az a Mi Hazánk malmára hajtja a vizet. Mert mi is történik? Statisztika javítása szabálysértési értékhatárok folyamatos emelésével Elkeserítő felderítési arányok Kapacitáshiány a rendvédelemben Önvédelmi lehetőségek folyamatos nyirbálása, illetve a meglévő szabályok bűnözővédelmi alkalmazása Provokáló enyhe ítéletek, a többségi társadalom - és az áldozatok - érdekeinek figyelemre se méltatása Elvakult buta és naív hit a bírók részéről az elkövetők jóságában, javulásra való képességében, igazmondásában Nem mondom, hogy hazánkban a legrosszabb a bűnözés, sőt. De ha lenne szándék, bőven lenne javítanivaló is!
Gèbi
2021. december 17. 09:28
"Tavaly májusban ölt a 18. születésnapját ünneplő cigány vádlott." Majd a kettős gyilkolás után szabadlábon védekezett, ahelyett hogy egy szibériai ólombányában tevékenykedett volna napi 16 órában, mint vájár.
NTLLK
2021. december 16. 21:49
Marian Cozma.... Ugyanaz lesz az ítélet is, meg a végkimenet. Vidám, boldog szabaduló ünnep!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!