Eddig több mint 212 millió forint gyűlt már össze a „Jónak lenni jó!” kampányában

2021. december 19. 16:27

A gyűjtés kedvezményezettje az Áder János köztársasági elnök és felesége által alapított, Covid-árvákat támogató Regőczi Alapítvány.

2021. december 19. 16:27
null

Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, a Regőczi Alapítvány kuratóriumi tagja elmondta: felemelő és megható látni a kampányban kibontakozó összefogást, amely megerősíti azt a pszichológiai elméletet, hogy az ember alapvetően jó, génjeinkben hordozzuk az egymásnak segítés ösztönét. Vasárnap koraestig már több mint 212 millió forint gyűlt össze az akció során.

A Regőczi Alapítvány által felépített rendszer modellértékű

Az egész napos műsorfolyamban kisfilmeken mutatják be a tragikus sorsú családokat. A szakember, aki kuratóriumi tagként szakmai támogatást nyújt az alapítványnak, modellértékűnek nevezte a Regőczi Alapítvány által kitalált és felépített segítségnyújtási rendszert, amely, mint fogalmazott:

a kormányzati hivatalos segítségnyújtás alatt mozgósítja az egyházi intézményeket és az egyéni kezdeményezéseket.

Ebből a szakember szerint olyan együttműködési hálózat jön létre, amely modellként szolgálhat a jövőben a többi árva megsegítésében is. Az közeledő ünnepek kapcsán beszélt arról is, hogy sokaknak ez lesz az első karácsonya az elveszített családtag nélkül.

„Ez egy krízisállapot, amelyben különösen fontos, hogy a pszichológiai segítséget és támogatást kapjanak az érintettek” – hangsúlyozta a szakember.

A közmédia műsorvezetői egész nap várják a felajánlásokat +36 1 759 6000 és a +36 30 759 6000 telefonszámokon. Mindezeken felül a 1357-es szám tárcsázásával vagy a 1357-es számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni a Regőczi Alapítvány munkáját.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Cseke Csilla

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2021. december 19. 21:24
Miért? Miért? Árulja már el a dislájkoló, mi a problémája, a kampány céljával? Ugyan mi nem tetszik, mi az ami nem helyes?
counter-revolution
2021. december 19. 18:09
Azért egy elmekórtani jelentést szívesen elolvasnék arról, aki ilyen téma kapcsán is diszlájkol.
Búvár Kund
2021. december 19. 16:46
Hajrá! Vagy 10 hívást, én is eleresztettem.. igaz nem sok, de az is vmi..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!