Varga Judit: Európa igazán jól akkor tud megújulni, ha a konzervatívok dominálhatnak

2021. november 29. 21:07

Varga Judit kijelentette, látszik az európai felmérésekből, hogy az elit nagyon messze elszárnyalt az európai emberektől.

2021. november 29. 21:07
null

Európa úgy tud igazán jól megújulni, ha a konzervatívok tudnak dominálni, olyan kérdésekben is, mint az integráció és a veszélyek elhárítása – mondta az igazságügyi miniszter Budapesten, az Európa Jövőjéről szóló konferenciasorozat keretében tartott hétfői kerekasztal-beszélgetésen.

Varga Judit kijelentette, látszik az európai felmérésekből, hogy az elit nagyon messze elszárnyalt az európai emberektől, és van igény arra, hogy konzervatív politikát valaki megfogalmazzon.

Jelenleg formálódóban van egy új európai konzervatív oldal

– jelezte, majd kiemelte: ha 2022-ben a magyar kormány meg tudja erősíteni a helyét, a legitimációját Magyarországon, akkor ennél erősebb fegyver és „hatalmasabb lehetőség egész Európa számára is ritkán fog adódni”, azáltal, hogy a konzervatív oldal megerősítést nyerhet. „Csak úgy tudunk igazán jól megújulni, mint integráció is, vagy akár veszélyeket elhárítani, ha a konzervatívok tudnak ebben dominálni” – fogalmazott Varga Judit.

(MTI)

Nyitókép: Budapest, 2021. november 11.
Varga Judit igazságügyi miniszter sajtótájékoztatót tart, miután megbeszélést folytatott Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztossal az Igazságügyi Minisztériumban 2021. november 11-én.
MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2021. november 30. 14:48
Nem ezt érdemelné VJ a fidesztől.
Naggy
2021. november 30. 06:23
Hétfőn folytatódott a fordulatos, nemegyszer krimibe illő jelenetekkel tarkított pécsi buszper tárgyalása. Az ügy előzménye, hogy még a megyeszékhely előző vezetése használt Volvo buszflottát vásárolt, de nem közvetlenül az eladótól, hanem egy közvetítő beiktatásával, több mint 600 millió forinttal drágábban az eredeti árnál. A hasznot pedig zsebre tették. Hat éve ütötték nyélbe ezt a botrányos üzletet, de a hatóságok érdeklődését annak ellenére sem keltette fel, hogy többször is felhívták rá a figyelmet. Cikksorozatot írt róla a Szabad Pécs, mások pedig feljelentést tettek. Végül a magyar helyett a holland rendőrség lépett: Csengő András, a Pécsi Sörgyár volt vezérigazgatója, Hollandia egykori tiszteletbeli konzulja autóval vitte ki a készpénzt egy szerb bankból. A holland pénzintézetben a bőröndből kipakolt temérdek készpénz feltűnt az ügyintézőnek, aki azonnal hívta a nyomozókat. Csengőt pénzmosással gyanúsították meg, és értesítették a magyar hatóságokat. Az útra kelt 900 ezer euró pedig azóta is a holland rendőrség trezorjában van. Ez indította el a magyar ügyet is, a bírósági eljárás pedig szeptemberben kezdődött el.
Kiscsillag
2021. november 29. 23:43
"Csak úgy tudunk igazán jól megújulni, vagy akár veszélyeket elhárítani, ha a konzervatívok tudnak ebben dominálni”  A baloldal csak rombol és tönkreteszi az emberek életét.
Gyugyu12
2021. november 29. 22:59
Ez honnan pottyant abba a kis húgyagyú fejedbe?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!