Ha a pártok nem is, Botka László Márki-Zay mellé áll

2021. október 08. 14:43

A szegedi polgármester majdnem napra pontosan négy éve lépett vissza a miniszterelnök-jelöltségtől – utódja akkor Karácsony Gergely volt.

2021. október 08. 14:43
null

Karácsony Gergely pénteki visszalépése után leegyszerűsödött a képlet az ellenzéki előválasztás második fordulója előtt: vagy Dobrev Klára, vagy Márki-Zay Péte lesz a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje 2022 áprilisában.

Dobrev maga mögött tudhatja a rendkívül szervezett DK-t, míg a hódmezővásárhelyi polgármestert eddig a Momentum támogatását tudhatja maga mögött. A többiek – bár nem álltak be egyértelműen Dobrev mögé – elhatárolódtak Márki-Zaytól: sem a Jobbik,  sem az LMP, sem az MSZP nem állt be mögé.

Márki-Zay a Momentumon kívül eddig csak a szegedi polgármestert, a csalódott Botka Lászlót tudta megnyerni magának, ami azért sem meglepő, mert Botka szinte napra pontosan négy éve jelentette be visszalépését az MSZP-s miniszterelnök-jelöltségtől, és árulókról  beszélt nyilatkozatában.

Botka akkori utódja a most visszalépett Karácsony Gergely volt.

„Hiszem, hogy az új ellenzéki miniszterelnöknek minden magyart: jobboldalit, baloldalit, liberálist és zöldet kell képviselnie. Mint ahogy azt is tudom, hogy a pártok önmagukban nem képesek győzni, szükség van a hitüket vesztett, rendszerkritikus civilekre is. Tudom, hogy ennek a tábornak a kiszélesítésére és összefogására a legalkalmasabb a barátom, szomszédom és harcostársam, Márki-Zay Péter, akit nagy örömmel támogatok a rendszerváltáshoz vezető úton” – indokol pénteki Facebook-posztjában Botka.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2021. október 08. 22:59
Mellé áll. Remélem ki is tart mellette végig... a szégyenletes, csúfos bukásig.
vtznmnksr
2021. október 08. 18:21
Botka mindig talál magának egy szabad segget, amit tisztára nyalhat.
lendvaiildiko
2021. október 08. 16:43
Összeköti őket a Szeged-Hódmezővásárhelyi vasútVILLAMOS.
Akitlosz
2021. október 08. 16:20
Nem a magyar zászlót emelik magasra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!