Az MSZP kizárná a Jobbik zsidózó és cigányozó jelöltjét az előválasztásból

2021. szeptember 18. 11:56

Süle Zsolt korábban olyan antiszemita, rasszista nyilatkozatokat tett a párt szerint, amelyek miatt az MSZP etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál.

2021. szeptember 18. 11:56
null

„A 2021-es előválasztás célja az új magyar demokrácia megteremtése, ehhez pedig feddhetetlen jelöltekre van szükség. Sajtóhírek alapján azonban Veszprém megye 4. számú egyéni választókerületében induló Süle Zsolt nem ilyen jelölt” – írta szombati közleményében az MSZP.

A Jobbik és az LMP támogatásával induló Süle Zsolt korábban olyan antiszemita, rasszista nyilatkozatokat tett, amelyek miatt az MSZP etikai eljárást kezdeményez az Országos Előválasztási Bizottságnál”

– írják.

Az MSZP meggyőződése szerint Süle Zsolt nyilatkozatai összeegyeztethetetlenek az előválasztás elveivel, ezért kezdeményezi a képviselőjelölt kizárását az előválasztásból. A párt hozzátette, ha az Országos Előválasztási Bizottság nem támogatná a kizárást, akkor azt várják el, hogy kötelezze a képviselőjelöltet arra, hogy kérjen bocsánatot Dr. Steiner Páltól, valamint a magyarországi zsidó és roma közösségektől.

Süle Zsolt, a párt pápai politikusa 2019-ben a baloldali összefogás támogatásával, kompenzációs listáról került be a város önkormányzati testületébe.  A politikus korábbi antiszemita bejegyzéseiről készült összeállítást itt tekintheti meg. 

(MTI-OS)

Nyitókép: Süle Zsolt Facebook-oldala

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gentry69
2021. szeptember 18. 16:53
Az egésznek -többek között- az a szépséghibája, hogy MSZP nincs is.
Romentumos Gyurcsányjugend
2021. szeptember 18. 14:57
most mié?
Syr Wullam
2021. szeptember 18. 13:56
A zsidóvagyon-zabrálókkal is legalább ilyen keményen fel kellene lépni!
ThunderDan
2021. szeptember 18. 13:45
Ha lenne bármiféle "etika" nálatok, akkor NEM álltok össze az ún. Jobbikkal. (És vica versa: az ún. Jobbik NEM áll össze veletek.) De mindez megtörtént: összeállt a Moslék. Innentől KUSSOLNI kellene "etikáról" meg "értékekről"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!