Visszaüthet a baloldalnak a LIBE-bizottság látogatása

2021. szeptember 29. 17:16

A V4NA portál tájékoztatást kért a bizottságtól, hogy budapesti tartózkodásuk alatt figyelmeztetik-e a magyar ellenzéki politikusokat arra, hogy a jogállamiság felfüggesztése az Európai Unióban semmilyen indokkal sem lehetséges.

2021. szeptember 29. 17:16
null

Az Európai Parlament Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága, vagyis a LIBE Bizottság 09.29-e és 10.01-e között Magyarországon tartózkodik. A bizottság budapesti látogatása során a jogállamisági normák magyarországi érvényesüléséről tájékozódik, többek között találkoznak majd Karácsony Gergellyel is.

A delegációt Gwendoline Delbos-Corfield francia zöld (Les Verts) politikus vezeti, de a küldöttség tagja Donáth Anna is, aki a EP-képviselője, egyben Fekete-Győr András párttársa. A delegáció munkájában részt vesz Bettina Vollath osztrák szociáldemokrata (SPÖ) politikus is, aki szeptember 20-án például egy olyan cikket osztott meg Twitter-oldalán, melyben az ellenzéki összefogásról és annak lehetőségeiről írnak.

 

 

Vajon figyelmezteti-e a LIBE az ellenzéki politikusokat a jogállamisági aggályokra?

A V4NA írt a Magyarországra látogató LIBE-Bizottságnak, és tájékoztatást kért arról, hogy budapesti tartózkodásuk alatt figyelmeztetik-e a magyar ellenzéki politikusokat arra, hogy a jogállamiság felfüggesztése az Európai Unióban semmilyen indokkal sem lehetséges.

A cikk megjelenéséig nem kaptak választ a levelükre,

Hozzátették: „ha később válaszolnak, akkor természetesen azt is közöljük”.

Az elmúlt időszakban több magyarországi, a miniszterelnök-jelöltségért harcba szálló ellenzéki politikus, például Dobrev Klára, Karácsony Gergely, illetve Fekete-Győr András is azzal kampányolt, hogy Magyarországon felfüggesztenék a jogállamiságot egy időre, amennyiben hatalomra kerülnek 2022-ben.

Ahogy a V4NA rámutat, az említett politikusok szeptember 14-én például a miniszterelnök-jelölti vita során fejtették ki, hogyan képzelik el a hatalomváltást. „Az ATV nevű politikai és közéleti csatorna adásában a jelöltek között nagy volt az egyetértés, többek között szó esett az alaptörvény felfüggesztéséről, bizonyos emberek, illetve vállalkozók bankszámláinak befagyasztásáról, ezzel együtt ezen személyek földönfutóvá tételéről, és bizonyos közéleti személyek börtönbe zárásáról” – emlékeztet a portál.

Karácsony még az alkotmányt is leutasítja

A jelenlegi főpolgármester, Karácsony Gergely is pályázik az ellenzék miniszterelnök-jelölti pozíciójára. A városvezető szeptember közepén arról írt közösségi oldalán, hogy megválasztása esetén a hatályos alkotmányra nem hajlandó esküt tenni.

A Liberálisok és Demokraták Szövetsége Európáért pártcsaládhoz tartozó Momentum elnöke, Fekete-Győr András március 14-én egy Facebookra feltöltött videójában fejtette ki, hogy szerinte a jobboldali újságírókat el kell majd tiltani foglalkozásuktól.

Fotó: Facebook

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SZK59
2021. október 01. 12:17
Minél jobban támadják a jelenlegi kormányt, a védekezés mechanizmust a magyar emberekben ez egyre jobban megnyitja! Jó, hogy elpofázták az egyoldalú terrort,így látják az emberek mit hozna vissza a moslék koalíció! Hamarább szavaznák a kínaiakra, mint ezekre a liberálkomcsikra!
btete
2021. október 01. 10:16
Amikor Orbán nyíltan kiállt Trump mellett az amerikai elnökválasztás során az nem számitott? Miért nem támogathatja az Európai baloldal a magyar ellenzéket?
Andilla
2021. szeptember 30. 16:18
Esse értem. Ad eggy. Egyfojtába aszongyák ezek a Nyomentumosok meg a többi bagázs, hogy Magyarországon NINCS jogállamiság. Akkor mit akarnak felfüggeszteni? Mégiscsak van? Meg demokrácia. Ebbe az előválasztási színjátékba most a szavazók "a demokrácia atta jogukkal éltek", ahogy Fegyőr is monta - akkor most demokrácia van, vagy nincs? Ad kettő. Eggyáltalán mi az a jogállamiság? Donátkacsa eggy évvel ezelőtt kiszivárgott videója szerint ojan nincs is. Akkor meg pont ők mit hivatkoznak rá fojton? Vagy azóta már kitalálták a Zeuba, hogy mi legyen a jogállamiság víziója? Donátkacsa feltöltött róla eggy újabb videót? Vagy honnan lehet tudni?
antares007
2021. szeptember 30. 05:12
Ezeknek tök mindegy a jogállamiság, jöttek ,hogy a kákán is csomót találjanak,persze nem a mosléknál.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!