Áder János: Magyarország 2050-re klímasemlegessé válik

2021. szeptember 29. 18:01

„Végre kell hajtani, amiben megállapodtunk” – mondta az államfő a párizsi klímamegállapodásra utalva.

2021. szeptember 29. 18:01
null

Magyarország, mely az Európai Unió tagországai közül elsőként ratifikálta a párizsi klímamegállapodást, olyan döntéseket hozott, amelynek eredményeképpen 2050-re az ország klímasemlegesé válik – közölte Áder János köztársasági elnök Strasbourgban, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése (PACE) plenáris ülésének környezetvédelmi témájú magasszintű vitáján szerdán.

Áder János a 2015 decemberében elfogadott párizsi klímamegállapodással összefüggésben arra figyelmeztetett:

Hat év elteltével távolabb vagyunk a párizsi céloktól, mint az elfogadás pillanatában voltunk.

Végre kell hajtani, amiben megállapodtunk.” 

Az államfő kiemelte: az elmúlt ötven évben a természeti katasztrófák száma az ötszörösére nőtt, és meghétszereződött a természeti katasztrófák okozta anyagi kár. Az egymásra halmozódó természeti katasztrófák gazdasági krízist okozhatnak, azok szociális feszültéget kelthetnek, amelyek politikai válsághoz vezethetnek. Sem egyik, sem másik nem kedvez az emberi jogok kiteljesítésének – figyelmeztetett.

(MTI)

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gèbi
2021. október 01. 07:02
Áder ugyanazt csinálja, mint azok. Csak a lényegről nem beszél. Az emberiség létszámát kétharmadával csökkenteni kellene és megoldódna a probléma klímát/környezetet érintő része.
békalepcse
2021. szeptember 30. 09:34
Már csak az hiányzik, hogy értse is amit gagyok az Áder Úr, bár nagyon nem látszik a hozzáértése.
Gèbi
2021. szeptember 30. 05:35
Mondott egy jó nagy ostobaságot. 2050-re megduplázódik Afrika lakossága és vélhetően az emberiség létszáma is. Ebben az esetben mit fog majd jelenteni az a szó hogy "klímasemleges"?
XSXS
2021. szeptember 29. 21:39
Eloszor inkabb kellene egy vitathatatlan, pontos diagnozis. Az meg ugye, meg nem letezik. Anelkul nehez lesz... Meg hat eppen het es felmilliard problemaokozo tenyezo, szereplo is van... Nelkuluk konnyebb lenne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!