Lemondatná a sikkasztással gyanúsított szocialista alpolgármestert a váci Fidesz

2021. augusztus 21. 15:14

Sikkasztással gyanúsítják Kiss Zsoltot, Vác szocialista alpolgármesterét.

2021. augusztus 21. 15:14
null

A helyi Fidesz álláspontja szerint tisztáznia kell magát, vagy lemondania mandátumáról Kiss Zsolt váci szocialista alpolgármesternek, miután pénzügyi botrányba keveredett. A Magyar Hírlap beszámolója szerint Kiss az MSZP Pest megyei szervezetének irodavezetőjeként alapszervezeti elnökök nevére fiktív módon ellátmány kifizetésére számlákat állított ki, és azokat hamis aláírásokkal látta el. Úgy tudja a lap, ezzel a módszerrel feketepénzeket próbáltak tisztára mosni a pártban.

A váci Fidesz-szervezet nyílt levelet tett közzé, amelyben felszólítják a botrányba keveredett alpolgármestert, hogy tisztázza magát, vagy mondjon le mandátumáról. Mint írják, Matkovich Ilona polgármester szabadsága, akadályoztatása esetén Kiss Zsoltnak aláírási joga van. 

Tehát, egy olyan politikus dönt Vácon a közpénzekről, akinél alapos a gyanú, hogy ezt más esetben törvénytelenül tette”

– írják a levélben, hozzátéve: Kiss Zsolt váci alpolgármester és a városháza semmilyen tájékoztatást nem ad a váciaknak, noha a 2019-es önkormányzati választási kampányban közéleti tisztaságot, és pénzügyi átláthatóságot ígértek.

„A váci FIDESZ-KDNP frakció felszólítja Kiss Zsolt alpolgármestert és a városházát nyilatkozzanak az országos és a helyi médiumokban megjelent hírek valóságtartalmáról, valamint felszólítjuk Kiss Zsoltot, hogy tisztázza magát, amennyiben ezt nem teszi meg, mondjon le mandátumáról!” – zárta levelét a váci Fidesz.

Nyitókép: Kiss Zsolt hivatalos Facebook-oldala

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2021. augusztus 21. 17:34
NEM fog lemondani. Kár Vácért, Sződligetért, Gödért. Sok volt az elkedvetlenítő dolog. Az egész vonal hangulatára rányomta a bélyegét a Strabag kivitelezésében készülő út-szélésítés, ami majdnem a TELJES vonalra napi többszöri élménnyé tette a lépésben közlekedést. Lehetett volna szakaszolni. Gödön volt egy helyi szinten tömegeket megmozgató botrányosan szervezetlennek bizonyuló veszélyes hulladék begyűjtési szombat délelőtt, kánikulában, földúton vesztegelve. A Samsung pénznek köszönhetően az önkormányzat olyan ingatlan vásárlásba fogott, ami egyszer lehet, h. hasznos lesz, de egyelőre nem hiányzott. Más, amire lett volna igény, az óvodákon kívül, kevés történt. Mindegy. Majd, talán, később.
balbako_
2021. augusztus 21. 16:33
Sikkasztottam - na és? (Mint Horn Gyula...)
Kristály
2021. augusztus 21. 16:31
Fel kell jelenteni a hallgatás egy bizonyos bűnpártolás .
Isten jobb keze
2021. augusztus 21. 16:23
Xdxd ennyi erővel az egész kormány lemondhatna! Ha a kormány nem teszi, neki miért is kellene, csak mert elkenzéki? Xdxd
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!