A Semmelweis Egyetem kutatása cáfolja Karácsony antitestes kampányát

2021. július 14. 15:04

A főpolgármester ráijesztett a keleti vakcinával beoltottakra, az egyetem kutatása szerint azonban valamennyi hazánkban engedélyezett vakcina 96 százaléknál nagyobb hatékonysággal nyújt védettséget.

2021. július 14. 15:04
null

Valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina 96 százaléknál nagyobb hatékonysággal nyújt védettséget a koronavírus ellen – derül ki a Semmelweis Egyetem (SE) kutatásából.

Kísérletek cáfolják Karácsony Gergely kampányát

A vizsgálatok során egyértelművé vált: az esetek 88 százalékában pozitív eredményt adott a Roche cég SARS-CoV-2 vírus S protein RBD doménnal – vagyis a vírus terjedéséért felelős fehérjével – szembeni antitestek kimutatására szolgáló tesztje azoknál, akik egy korábbi antitestvizsgálat negatív eredményével érkeztek az egyetemre – olvasható az intézmény oldalán.

Vagyis akiket korábban a Karácsony Gergely által szorgalmazott antitestvizsgálattal mértek, és negatív eredményt kaptak (az antitestes vizsgálatokon körülbelül a vizsgált személyek 20 százaléka produkált negatív tesztet, vagyis csak minden ötödiknél mutatta ki azt a teszt, hogy nincs elegendő antitest a szervezetében, a másik 80 százalék esetében az antitestvizsgálat is kimutatta a védettségét), azoknak a 88 százalékáról is kiderült, hogy védettek.

Karácsony Gergely és a főváros kampányt épített az antitestes vizsgálatokra, hogy bizonyítsák: nem hatásosak a keleti, főként kínai vakcinák. Ezzel szemben a Semmelweis Egyetem (SE) kutatásából kiderült: valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina hatásos, a korábban negatív eredményt kapott mintegy 1200 fő esetében 88%-ban volt kimutatható antitest, míg a teljes oltott lakossági minta esetében egy ezt megelőző egyetemi vizsgálat minden Magyarországon alkalmazott  vakcinánál 96% feletti pozitivitást mutatott.

az antitestes vizsgálatokra, hogy bizonyítsák: nem hatásosak a keleti, főként kínai vakcinák. Ezzel szemben a Semmelweis Egyetem (SE) kutatásából kiderült: valamennyi Magyarországon engedélyezett vakcina hatásos, a korábban negatív eredményt kapott mintegy 1200 fő esetében 88%-ban volt kimutatható antitest, míg a teljes oltott lakossági minta esetében egy ezt megelőző egyetemi vizsgálat minden Magyarországon alkalmazott  vakcinánál 96% feletti pozitivitást mutatott.

 

Nyitókép: Földházi Árpád
 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
avízazúr
2021. július 14. 19:10
Merkely a Széchenyi-díj óta egyre jobban teljesít.
zenitaph
2021. július 14. 18:48
Nem cáfolja. Ott is az volt a konklúzió hogy minden vakcina hatásos, a sinopharm is, de van a sinopharmnal hatásosabb. "A fővárosi vizsgálat adatai alapján a Sinopharm vakcinák 24, az egyetemi szerint 18 százaléka nem ad védelmet a 60 év felettieknek. Vagyis nagy különbség azért nincs a két mérési eredmény között"
Mykee
2021. július 14. 18:15
Nagyon szerencsések vagyunk ezek szerint. Gyakorlatilag minden országban ahol használták újra oltanak védettségi hiányosságok miatt. Maguk a kínaiak sem oltottak vele hatvanon túl. Nekünk azonban olyat adtak ami egyedülálló módon működik.
..--..
2021. július 14. 16:41
-zsoltkom- "A Semmelweis Egyetem kutatása cáfolja Karácsony antitestes kampányát" Először is nem merték leírni Merkely Béla nevét... amivel azonosítani lehetne a szakmai miliőt. Merkely egy ótvar kis fideszhaknis, aki szakmai karrierjét egészben ajánlotta fel Orbán seggének. „Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora a Magyar Hírlapnak. Véleménye szerint a Covid-19 el fog tűnni, mivel az influenza vírus folyamatos változásával ellentétben a koronavírus nem mutálódik.” https://bit.ly/3ma9Rmv Aztán pedig, miért kellett arra várni, hogy teszteket a fővárosi önkormányzat végezze? Valami jobb... szakszerűbb kórház nem tudta volna állami támogatással a tesztelést elvégezni, hogy az állam tukmálta kínai szer hatástalanságát az érintetteknek ingyen vizsgálják? Már keresték ezt a kókler Semmelweis Egyetem rektort ellenanyag tesztelésre, de nem tudott a saját maga beégésén és az SE égetésén kívül mást elérni. "A Merkely Béla által javasolt ellenanyagtesztje is negatív lett a kínai vakcinával oltott orvosnak" https://bit.ly/3wEmxpm Hát, ha valakit meg kellene büntetni, akkor ezt a sükebóka Merkelyt kellene, mert semmi szégyenérzete nincs, ahogy egylényegül orbándagadtvaloggal. Az ember azt gondolhatja, hogy eddigi magas halálos áldozatszám a koronavírus védekezéskor azért nem lett több, mert Béla többször volt orbánfarpofán, mint a munkahelyén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!