SZFE HÖK: az SZFE-törvény eltörlésével, az intézmény modellváltása semmissé válik

2021. március 01. 07:20

A Fővárosi Törvényszék az Alkotmánybíróság előtt indítványozza az SZFE modellváltását megvalósító törvény semmissé tételét.

2021. március 01. 07:20
null

Az SZFE Hallgatói Önkormányzatának (SZFE HÖK) vonatkozó Facebook-bejegyzésében olvashatjuk, hogy „a Fővárosi Törvényszék az Alkotmánybíróság előtt indítványozza a Színház- és Filmművészeti Egyetem modellváltását megvalósító törvény semmissé tételét”. Mint írják:

Hozzáéteszik: 2020 októberében több mint 150 SZFE-polgár fordult az Alkotmánybírósághoz a modellváltó törvény megsemmisítését kérve, esetünkben azonban nem köti határidő az Alkotmánybíróságot – ellentétben a bírói kezdeményezéssel.” Az SZFE HÖK szerint „amennyiben az Alkotmánybíróság eltörli az SZFE-törvényt, úgy az intézmény modellváltása semmissé válik.”

Mint írják: bíznak benne, „hogy a Fővárosi Törvényszék példamutatóan alkotmányos lépése, akár a teljes magyarországi felsőoktatás autonómiája sérthetetlenségének visszaállításához vezethet.”

Fotó: Mátrai Dávid

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Porkoláb Zsuzsa
2021. március 03. 21:50
Nem kell rossz irányba menni, ez lesz 1 szabály. 2. szabály: Ne sz.jál padlóra, mert büdös leszel, min gané. Fidesz ha ezt megtenné, rég szétrohadt volna itt minden.
szeekely
2021. március 01. 22:40
Tipikus elitista armanykodas a nepakarat eltorlesere.
bpe
2021. március 01. 16:31
"Régi bölcsesség: ha nem vagy része a megoldásnak, akkor a probléma része vagy. Az aktivista szervezeteknek van programja, és az a stratégiájuk, hogy odaülhessenek a tárgyalóasztalhoz. M̲i̲n̲d̲e̲n̲k̲é̲p̲p̲ ̲r̲e̲n̲d̲e̲l̲k̲e̲z̲n̲i̲ü̲k̲ ̲k̲e̲l̲l̲ ̲e̲g̲y̲ ̲k̲o̲m̲p̲r̲o̲m̲i̲s̲s̲z̲u̲m̲o̲s̲ ̲m̲e̲g̲o̲l̲d̲á̲s̲s̲a̲l̲.̲" mivel ti semmilyen kompromisszumra nem vagytok hajlandóak, ezért nem lesz igazatok.
tevevanegypupu
2021. március 01. 14:46
Tán most már nemártana fellépni ellenük..még a végén Magyarországot oda akarják csatolni Brooklyn zsidó negyédéhez..a Fővárosi Törvényszék segítségével..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!