Folytatódhat a nemzeti régiókért indított aláírásgyűjtés

2021. február 19. 16:54

A Székely Nemzeti Tanács azt közölte, a hátralévő 77 napban emelni próbálja a támogatók számát azokban az országokban, ahol a megköveteltnél csak kevéssel sikerült több aláírást összegyűjteni.

2021. február 19. 16:54

Levélben tájékoztatta Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés szervezőit az aláírásgyűjtés időtartamának a harmadik meghosszabbításáról – közölte pénteken a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) sajtószolgálata. Az aláírásgyűjtés lezárásának az új, és egyben végleges határideje május 7. Az Európai Bizottság ugyanis az elfogadott szabályozásában azt rögzítette, hogy a koronavírus-járvány által gördített akadályok miatt előbb fél évvel, majd kétszer negyedévvel hosszabbítható meg az aláírás időtartama.

A Székely Nemzeti Tanács azt közölte, hogy a hátralévő 77 napban emelni próbálja a támogatók számát azokban az országokban, ahol a megköveteltnél csak kevéssel sikerült több aláírást összegyűjteni, és még legalább négy országban próbálja túllépni a küszöböt. Az SZNT közleményében idézte Erika Casajoana i Daunertet, a Katalán Nemzetgyűlés tagját, aki a Háromszék napilapnak adott interjúban nemrég azt nyilatkozta: „a Székely Nemzeti Tanács most olyan mozgalmat vezet, amely állam nélküli nemzetekhez és nemzeti közösségekhez tartozó emberek millióit képviseli”. „Ez a megállapítás nagyon nagy felelősséget ró ránk. Európai népek egyenjogúsítása, békés felemelkedése már a közös feladat, ezért újra meg fogjuk szólítani Európa nemzeti régióinak lakóit, ismertetjük a kezdeményezésünket, és változatlanul arra ösztönzünk minden magyar embert is, aki még nem írta alá a kezdeményezést, május 7-éig még mindig megteheti!” – közölte az SZNT sajtószolgálata.

A nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezést péntek délutánig az interneten több mint 1,14 millióan írták alá. Az SZNT korábbi bejelentése szerint további 200 ezer aláírás papíron gyűlt össze. A megkövetelt hét ország helyett kilencben sikerült több aláírást összegyűjteni, mint amennyit az EB megkövetel.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
villogókékfog
2021. február 19. 20:51
Ezt ki nem használni már bűn lenne, a kezdeti bénázáshoz képest. 2 évig székely petíció volt, holott irtózatos babérokat lehetett volna gyűjteni Spanyolországban, Olaszországban, Nagy Britanniában, a Balkánon, de még Németországban is. Nagy mázli.
Robur
2021. február 19. 18:25
Harmadik hosszabbítás.:-)))) Most miért nem baszogatjátok az EU-t?
dglaj
2021. február 19. 18:03
Adja Isten, hogy még sikeresebb legyen a gyűjtés... Hajrá SZNT (Székely Nemzeti Tanács)!!!!! Köszönet Pesty Lászlónak és csapatának is !!!!!
Petkó Zsigmond
2021. február 19. 17:18
Nagyon szomorúnak tartom, hogy nincs 3 millió magyar aláírás + 2 millió a többi országból összesen. Ide vezet, ha átadjuk életvilágunkat a komcsiknak, libsiknek, QWERTY-eknek és egyéb szélfútta szemétnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!