Gyergyóremetén le kellett vonni a magyar és székely zászlót

2021. január 10. 22:40

A bukaresti ítélőtábla levetette a magyar, a székely és a remetei zászlót egy román blogger által indított per miatt.

2021. január 10. 22:40

A gyergyóremetei községháza előtt öt oszlopon öt zászló lobogott tizenöt éven át – írta meg a Székelyhon. Hozzátették: vasárnap déltől három oszlop azonban üresen maradt: a magyar és a székely zászló, valamint a község lobogójának levételére végleges bírósági ítélet kötelezte az önkormányzatot.

Közölték: Laczkó Albert Elemér polgármester beszédében rámutatott, hogy sorrendben elől volt a román zászló, jelezve, hogy tisztelik az országot, majd az Európai Unió zászlója, azé a gazdasági és politikai közösségé, amihez az ország tartozik, harmadik a piros-fehér-zöld, vagyis a magyar nemzeti és egyben Magyarország hivatalos zászlója, negyedik a székely zászló és ötödik a közösség, Gyergyóremete zászlója.

A portál megírta, hogy Dan Tanasă akkor még blogger (ma már parlamenti képviselő) másfél évvel ezelőtt indított pert ellenük, az ügy végigment a romániai igazságszolgáltatás különböző színterein, hogy végül a bukaresti ítélőtábla mondja ki: a magyar, a székely és a remetei zászlót el kell távolítani.

(Székelyhon)

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rocktoberi
2021. január 11. 08:04
A román mindig is egy kultúrnép volt.... Valahol Indiában lennének jó helyen.
Vermacska
2021. január 11. 07:27
Mind az ötre fekete lobogót, félárbócra, véglegesn. Csak hogy mindenki emlékezzen, és bárki aki arra jár rácsodálkozzon: ez miért? És akkor el lehet mondani miért.
buckafej
2021. január 11. 06:38
Ennyire szemét a világ és benne persze az EU és az USA. Az nem zavarja őket, hogy Romániában egy nép nem tűzheti ki a zászlaját, vagy Ukrajnában a magyar himnusz éneklése miatt eljárást indítanak. De Orbán "elnyomó rendszere" borzasztóan zavarja őket.
Senki Alfonz
2021. január 11. 02:39
Mit reagál erre a külügyér zseni Kakadú???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!