Szijjártó: Állandó megfélemlítésben élnek a magyarok Ukrajnában

2020. december 03. 14:32

Magyarország mindaddig blokkolni fogja a NATO és Ukrajna közeledését, amíg az ukránok így bánnak a magyar nemzeti közösséggel – hangsúlyozta a külügyminiszter.

2020. december 03. 14:32
null

Minden ígéret dacára állandó megfélemlítésben élnek a kárpátaljai magyarok Ukrajnában – közölte Szijjártó Péter csütörtökön az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) külügyminiszteri tanácsülése után a Facebookon. A külgazdasági és külügyminiszter a videóban emlékeztetett, hétfőn az ukrán titkosszolgálat „rátörte az ajtót” a kárpátaljai magyarok politikai képviseletét ellátó Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) székházára, a szövetség elnökének, Brenzovics Lászlónak az otthonára, a Kárpátaljai Magyar Főiskolára és a kárpátaljai gazdaságfejlesztési programot lebonyolító szervezet irodájára, és „agresszív kommandósokkal biztosított” házkutatást tartott. 

Ez egy elfogadhatatlan jelenség, ez gyakorlatilag a régi szovjet kommunista típusú megfélemlítése az embereknek” – hangsúlyozta. Hozzátette, a magyarok állandó nyomás alatt tartása most már a legmagasabb szintű központi kormányzati politika része lett. Elmondta: arra kérte az EBESZ elnökségét ellátó Albániát, hogy küldje a helyszínre megfigyelőit, ami meg is történt. Ugyanakkor a speciális megfigyelő kontingens kijevi vezetője megtiltotta a misszió tagjainak, hogy az ott élő magyarokkal kapcsolatba lépjenek, csak azt engedélyezte, hogy az ukrán titkosszolgálattal beszéljenek. 

Ez elfogadhatatlan, felháborító és botrányos is. Ellentétes az EBESZ céljaival és elveivel és ellentétes azzal a döntéssel, amivel létrehoztuk ezt a speciális megfigyelő missziót, amelynek működéséhez egyébként Magyarország is hozzájárul húsz emberrel és pénzügyi forrásokkal” – hangsúlyozta Szijjártó Péter. A miniszter azt kérte az albán miniszterelnöktől, hogy lépjen fel, járjon közben az EBESZ missziója a magyar nemzeti közösség képviselőivel is kapcsolatba léphessen. Kiemelte, elvárja a szolidaritást a NATO-tagállamoktól is; Magyarország mindaddig blokkolni fogja az észak-atlanti szövetség és Ukrajna közeledését, amíg az ukránok így bánnak a magyar nemzeti közösséggel.

(MTI)

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
formaegy
2020. december 04. 19:42
"Egy hetet kaptok arra, hogy elhagyjátok az ukrán földet. Ellenkező esetben mindannyiótokat megmérgezünk, akár a patkányokat. A túszaink vagytok. Az "első fecske" hét nap múlva érkezik. Várjátok." 1000%-ban biztos vagyok abban, hogy mind az az aljasság ami elkezdődött, a hazaáruló ballibes bandának köszönhető! Lassan beérik az az aljas hazaárulás amit folyamatosan elkövetnek az ország, a magyar emberek ellen! Az a fajta állandó M.o. rágalmazása, mocskos hazugságsorozat amit egyre erőteljesebben végeznek M.o. és a magyar emberek ellen az aljas gyilkos nyugati férgeikkel, vérszemet ad minden rohadéknak, hogy NA AKKOR LEHET GYALÁZNI, FENYEGETNI, LEGYILKOLNI A MAGYAROKAT, hiszen a ballibes magyarok erre felhatalmazást adtak azzal a magatartással amit elkövetnek saját országuk, honfitársaik ellen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Olyan szinten gyalázták már földig M.o.-ot, és a magyar embereket, hogy minden felhatalmazást megadtak a dögkeselyűknek, hogy tapossák, gyalázzák, legyilkolással fenyegessék a magyarokat!!!!!!!!!!!!! Meddig tűri még a hatóság, hogy ez a fajta hazaárulás folytatódjon a ballibesek részéről?!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mi kell még ahhoz történni, hogy végre lépjenek a hazaárulók ellen? Meg kell várni, míg legyilkolják a magyarokat? Ez a végterméke a ballibes hazaárulóknak! Prédává dobták oda a gyilkosoknak M.o.-ot, a magyar embereket!
GenusGeno
2020. december 03. 17:03
Egy vétó itt, egy vétó ott. Értenek ezek máshoz is a vétózáson meg a drogos melegorgiákon kívül?
Akitlosz
2020. december 03. 16:20
A megoldás: https://cdn.nwmgroups.hu/s/img/i/1403/20140324ukrajna-felosztasa-egy-lengyel-televizio.jpg
civis72
2020. december 03. 14:46
a gyurcsányeurópaiak legfrissebb barátja ukrajna
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!