Kétszáz karácsonyi élelmiszercsomagot indít útjára az Ökumenikus Segélyszervezet

2020. december 04. 10:54

Többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe került családokhoz egyaránt jutnak adományok.

2020. december 04. 10:54
null

Az ünnepi adománycsomagok összeállítását a járványhelyzet miatt idén több kisebb szakaszban valósítja meg a karitatív szervezet, egész éves segítségnyújtásának csupán töredéke a most útnak induló mennyiség – olvasható a közleményben. Az ünnepi adománycsomagok az ország több pontjára fognak megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe került családokhoz egyaránt. A karácsonyra való tekintettel a csomagokba a tartós élelmiszerek mellett olyan karácsonyi finomságok is kerülnek ilyenkor, melyeket a családok nem tudnak megengedni maguknak. Az első élelmiszercsomagok összeállításába Wolf Kati énekes és Berki Krisztián olimpiai bajnok tornász is bekapcsolódott önkéntesként, majd az első csomagot egy budapesti családhoz vitték el Gáncs Kristóffal, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójával együtt.

A Segélyszervezet Országos Segélyközpontjához idén október végéig csaknem 70 ezer kérés érkezett, amely jelentősen meghaladja a 2019-es teljes évben beérkező mintegy 40 ezres kérésszámot. A jelentős növekedés azt mutatja, hogy sok család került nehéz helyzetbe a járványhelyzet következményei miatt.

(MTI)

Címlapfotó: MTI/Mohai Balázs

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gombóc XVI. Artúr
2020. december 05. 11:03
Annyi gazdag ember él ebben az országban!! Miért nem segítenek többet?? Ez a kétszáz csomag sajnos csepp a tengerben, de köszönet mindazoknak akik ezzel is segítenek!!!
CyberG
2020. december 04. 20:14
A retkes k.r.v. Anyát a kib.sz.t Trolloknak, akik kb még meg sem jelent a hír, de már toltatok rá 3 down vote-ot... Állandóan a szolidaritásról, meg megsegítéséről pofáztok közben életetekben nem tettek keresztbe 2 szalmaszálat másért... (A facebookon megosztani posztokat nem számít annak!!!) Azért fikáztok másokat akik tesznek, mert rámutat a valóságra, hogy igazából senkiházi gyűlölködő egomán, fotelból szavakkal "jó emberkedő", másokat nácizó sz.rházaik vagytok, egytől egyig... Gondlom nektek is a "szolidaritást" a Fletóné és az EU féle definíció meríti ki, ami ennyit tesz mint NGO-kat és ballibsi holdudvart pénzel kitömni!!! https://www.youtube.com/watch?v=IUmJyZrwoYk
Vili
2020. december 04. 13:07
Karácsonyra gondolunk és a Karácsony öröme járja át szívünket, lelkünket.... sokunknak biztosan nehéz lesz... de kitartunk a várakozásban.... Vigyázzunk magunkra! Vigyázzunk egymásra! Lesz idő imádkozni, hogy Isten segítsen meg bennünket...Imádságos szeretettel, Vili
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 04. 11:37
Mennyire fognak örülni szegény hómleszek, hogy végre ehetnek egy jót, mielőtt megfagynak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!