Székely Nemzeti Tanács: Egyre többen támogatják a nemzeti régiók védelmét

2020. szeptember 04. 08:52

Dabis Attila szerint 65 napjuk van arra, hogy a kampányt sikerre vigyék.

2020. szeptember 04. 08:52

Egyre többen támogatják a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezést, és ősszel a támogatók száma tovább bővülhet – mondta a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottja péntek reggel az M1 aktuális csatornán. Dabis Attila elmondta, az aláírásgyűjtéssel azt szeretnék elérni, hogy az Európai Unió kohéziós politikája kezelje kiemelt figyelemmel a nemzeti régiókat. Jelenleg ugyanis ezekben a régiókban van a legnagyobb veszélynek kitéve a nyelvi és kulturális sokszínűség - fűzte hozzá, azzal együtt: a cél, hogy uniós jogszabály szülessen.

A műsorban felidézték, ehhez november 7-ig négy uniós tagállamból kell egymillió aláírást összegyűjteni. Ez Dabis Attila szerint azt jelenti, hogy 65 napjuk van arra, hogy a kampányt sikerre vigyék.

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára augusztus 18-án az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, addig 1 millió 8 ezer online és körülbelül 250 ezer papíralapú aláírást gyűjtöttek össze. A kormány a nemzeti összetartozás évében, száz évvel Magyarország feldarabolása után minden tőle telhetőt megtesz, hogy összegyűljön határidőre a kellő számú aláírás – jelezte.

(MTI)

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pelso j.
2020. szeptember 04. 11:24
Pályázati-fejlesztési pénzről van szó. Amit a helyi politikai-gazdasági szélhámosok majd lenyúlnak, az egyszerűeknek meg marad taps és lelkesedés a semmire.
bajai
2020. szeptember 04. 11:11
Tulajdonképpen egyszerű a helyzet. 3 ország már megvan. Ciprus, Észtország, Ciprus és Málta esetében 4500 aláírás kell országonként. Szlovéniában és Lettországban 6000. Ebből a 30 ezer aláírásból 800 már van, a továbbiakat meg lehetne találni. Aláírásonként 10 euróért biztos lehetne megfelelő aláírásgyűjtöket találni. Azaz kb 100 millió forinttal elintézhető. (Ha már eddig csak a tökölődés ment.)
night watch
2020. szeptember 04. 11:04
Korzika? Ott vannak elegen, akik borsot akarnak törni a párizsi kormány orra alá.
Szuverén maffiaállam
2020. szeptember 04. 10:05
Vittorio aláírta már?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!