Elérte legmagasabb pontját a Néprajzi Múzeum új épülete

2020. szeptember 10. 12:58

Az épület idén őszre lesz szerkezetkész állapotban és 2022-től várja majd a látogatókat.

2020. szeptember 10. 12:58
null

Elérte legmagasabb pontját a Néprajzi Múzeum új épülete; a Liget Budapest projekt keretében az 56-osok terén készülő múzeumépület idén őszre lesz szerkezetkész állapotban és 2022-től várja majd a látogatókat. A magyar Napur építésziroda által tervezett új Néprajzi Múzeum a Városliget szélén egykor állt parkoló helyén épül, a térszint felett két hatalmas dombot képezve - mondta el a ház csütörtöki sajtóbejárásán a Liget Budapest projekt miniszteri biztosa.

Baán László emlékeztetett arra, hogy az egyedi formájú épület terveit nagyon erős, építész „világsztárokat” felvonultató pályázaton választotta ki a nemzetközi zsűri, és a fejlesztés azóta több rangos nemzetközi díjat is elnyert már.

Kemecsi Lajos főigazgató hangsúlyozta, hogy az általa vezetett Néprajzi Múzeum 150 éves története során először költözhet majd kimondottan saját igényei szerint kialakított otthonba, ahol végre világszínvonalú körülmények között mutathatja be gyűjteményét, az eddiginél háromszor nagyobb kiállítótérben.
(MTI)

(Fotó: MTI)

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
airmax
2020. szeptember 11. 15:01
bizik = buzik
airmax
2020. szeptember 11. 14:59
Liberálisoknak az nem progresszió, hogy a hagyományok tisztelete mellett megújítunk dolgokat, építünk, szebbé tesszük a környezetünket... Nekik az a progresszió, hogy a bizik kapjanak eljegyzési ajándékot, gender baromságokat találnak ki ami persze maga a progresszió... Agysérültek...
airmax
2020. szeptember 11. 14:55
Amikor el szoktam mondani, hogy annak idején amikor a világkiállításra megépítették a Vajdahunyad várát (ami ugye különböző korok minden egyes építészeti stílusában készült) akkor is voltak ugyanilyen idióták, akik telesírták a sajtót, hogy ez milyen katyvasz, teljesen ostoba összevisszaság önellentmondás, ocsmány élő anakronizmus.. stb. (Mintha csak a mai Schollanderek elődeit hallanám...) Eltelt több mint száz év és mindenki a Vajdahunyad várát csodálja, a vizes vb-n annak idején háttérként a fél világ látta, és senkinek nem volt katyvasz, nem volt anakronizmus...
Fenrir
2020. szeptember 10. 16:45
Szurkolok a kormány jó projektjeinek, de a modern építészet legtöbb "remekműve", mint ez is, igen hervasztó. Egy építménynek nem csak a tervezőasztalon kéne jól kinéznie (ez még ott is alig-alig), a gyakorlatban felmerülnek olyan apróságok, mint pl. árnyék, kényelem, esztétikum? De legalább a deszkások már nagyon várják. Az 56-osok terén amúgy hatalmas összejöveteleket szoktak tartani? Vagy mi akadályozta meg az építtetőt abban, hogy ne csak a természetellenes részek (20 m magasan, 30 fokos dőlési szögben), hanem simán a talajszint is parkosítva legyen? Nem a környezetvédelem, hanem az emberek miatt, akik a nyári 40 fokban majd ott téblábolnak...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!