Véradóversenyre hívja ki a pártokat a Mi Hazánk

2020. augusztus 29. 16:12

A hírt Novák Előd jelentette be, aki emlékeztetett: a nyári szabadságolások, illetve a koronavírus-járvány miatt vérhiány alakult ki az országban.

2020. augusztus 29. 16:12
null

„A Vöröskereszttel együttműködve véradóversenyre hívja ki a pártokat a Mi Hazánk Mozgalom, azt követően, hogy csökkentek a vérkészletek Magyarországon” – jelentette be a párt alelnöke szombaton Budapesten.

Novák Előd, az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) székháza előtt megtartott sajtótájékoztatón közölte: levélben arra szólította fel a politikai pártokat, hogy nemes versengés keretében mérjék össze személyes áldozathozatali készségüket és mozgósító erejüket. Hozzátette: a Mi Hazánk szeptember 22-én szervez véradást a párt XI. kerületi Bartók Béla úti irodájában.

A politikus emlékeztetett: az OVSZ közleményben figyelmeztetett arra, hogy a nyári szabadságolások, illetve a koronavírus-járvány miatt vérhiány alakult ki az országban és a szervezet csupán a halaszthatatlan beavatkozásokhoz tudja biztosítani a vérkészítményeket. „Egyben mindenkit véradásra szólított fel az OVSZ” – idézte fel. „Ebben a helyzetben döntött a Mi Hazánk a véradóverseny meghirdetéséről” – mondta Novák Előd.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antares1
2020. szeptember 01. 12:48
Előd, meg se állj 5 literig!
interject
2020. augusztus 30. 19:58
Novákéknak ez masodik ügyes húzásuk.
lististerc
2020. augusztus 30. 13:20
Azért megnézném, ahogy Karácsony vért ad...gondolom, elsírná magát a tűtől.
lazio154
2020. augusztus 30. 10:13
Nem lesz ebből semmi verseny. A politikus nem úgy van felépítve, hogy adni szeret. Az alanyi jogon járó kapásra pályázik, még horgászat és vadászat közben is. Teljes egyetértés van köztük tisztelet díj emelés, vagy egyéb juttatások emelése esetén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!