Karácsony szerint az ingyenes parkolás miatt rossz a levegő

2020. július 07. 08:57

Az egyszemélyes döntések helytelenségét hangsúlyozta a főpolgármester.

2020. július 07. 08:57
null

Ezért érdemes egyeztetni, megfontolni, mielőtt valaki olyan döntést hoz, ami első látásra népszerűnek tűnik” – írta közösségi oldalán a főpolgármester, az Mfor cikkét megosztva. Az Mfor azt írja az Európai Környezetvédelmi Ügynökség adataira hivatkozva, hogy „a budapesti a legrosszabb levegő Európában a járvány után” és ezt teljes mértékben az ingyenes parkolás számlájára írja. A cikkben hivatkoznak még a Levegő Munkacsoportra és egy Financial Times cikkre, ami szerint „Budapest az egyetlen város Európában, ahol már most meghaladja a nitrogén-dioxid szint a korlátozások előtti időszakét”.

Úgy tűnik, az se az Mfor-nak, se a Levegő Munkacsoportnak és Karácsony Gergelynek sem jutott eszébe, hogy míg a parkoló autók nem bocsájtanak ki káros anyagot, addig a dugóban araszoló járművek csak úgy ontják azt magukból. Márpedig ahogy korábban mi is megírtuk, a Karácsony Gergely egyszemélyes döntése nyomán felfestetett, ideiglenes budapesti biciklisávok hatalmas dugókat okoznak a fővárosban. Ezzel kapcsolatban a Karácsony Gergely által megosztott cikk úgy fogalmaz: „a járvány magával hozta az alternatív közlekedési módok terjedését: az autók által nem használt utak helyére biciklisávokat festettek, – így tett például Budapest is a körúton.”

Összesen 299 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NTLLK
2020. július 08. 21:58
De Locsifecsi, a parkolástól még sose volt rossz a levegő. De bezzeg az egyhelyben bumlizástól a körúton!
lendvaiildiko
2020. július 08. 08:52
kun béla = FERI-GERI lenin-fiúk = a biciklis bolseviki kommandó Most készülnek fel a Téli Palota ostromára. Amellett a hüjélye (Bangónéféle átirat), araszoltatja az autókat, majd csodálkozik az emisszió összetételén. Egyszerűbb lenne, ha megvalósulna a sétáló Budapest, Rákoscsabától Pesthidegkútig mindenki gyalogolna....
balbako_
2020. július 07. 18:18
A 40 zseniális szakértő kiszakértette, hogy az álló autó rontja a levegőt, a dugóban pöfögő meg javítaná, ha még nagyobb dugót csinálnának! Esetleg a kétsávos kerékpárút a belvárosban elhozná az alpesi levegőt Budapesten?
toef36
2020. július 07. 17:35
Úgy tűnik, Karácsony miatt rossz a levegő Budapesten... Minden más állítás hamis...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!