Vetőmagot és palántákat oszt családoknak a Katolikus Karitász

2020. május 13. 19:30

Segély helyett öngondoskodás: közel 20 000 palánta kiosztásával folytatódik a Katolikus Karitász „Zöldellő kertek” programja.

2020. május 13. 19:30

Közel 20 000 palánta kiosztásával folytatódik a Katolikus Karitász öngondoskodó családokat segítő „Zöldellő kertek” programja. A napokban 22 településen 1200 családot, segít a Karitász.

A program keretében összesen több mint 4500 család kap vetőmagokat, palántákat. Míg márciusban vetőmagokkal támogatta a családokat a karitász, addig most palántákat ad, hogy kertjeik művelésével megtermeljék maguk számára a szükséges zöldségeket. A Karitász a program során országszerte szakmai segítséget is biztosít a családoknak ahhoz, hogy kertjeikben a lehető legnagyobb termést takaríthassák be, és szükség szerint eszközök beszerzésével is támogatja a családokat. Ennek köszönhetően a kertjeiket folyamatosan művelő családok az egész esztendőre elegendő mennyiségű burgonyához, paprikához, paradicsomhoz és további tizenöt különböző zöldséghez juthatnak majd. A Karitász egyik legnépszerűbb programja arra sarkallja a családokat, hogy a kerti munka során megtapasztalhassák a munka örömét, egyúttal alapvető élelmiszereket biztosítsanak a maguk számára.

(Katolikus Karitász)

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2020. május 14. 15:40
Ez ismét egy jó kezdeményezés a Karitász részéről. A járvány miatt elmaradt az idei katolikus templomokban gyűjtött tartós élelmiszer adomány gyűjtés. "Ennek köszönhetően a kertjeiket folyamatosan művelő családok az egész esztendőre elegendő mennyiségű burgonyához, paprikához, paradicsomhoz és további tizenöt különböző zöldséghez juthatnak majd"
zsoltkom2
2020. május 14. 10:32
"Vetőmagot és palántákat oszt családoknak a Katolikus Karitász" Ők most evangelizálnak. A magától növekvő mag "Az Isten Országa olyan, mint amikor az ember magot szór a földbe. Azután már akár alszik, akár fölkel éjjel és nappal, a mag kikel és növekszik, maga sem tudja hogyan. Mert a föld magától termi meg először a hajtást, azután a kalászt, majd a fejlett szemet a kalászban. Mikor pedig megérett a termés, azonnal sarlót vág bele, mert elérkezett az aratás (Szt. Jeromos Kat. fordítás)." Igen, ültessenek katolikusokat, hátha fiatal zsenge korukban a gazolás és egyelés segítségével életerős igaz katolikusok lesznek hasznára a magyar társadalomnak... Jézushoz hűséggel.
Takita
2020. május 13. 22:20
Nagyon helyes! Régi üzenet: "Hal helyett hálót", vagy aktualizálva : "Munkanélküli segély helyett munkát!"
Pál Pusztai
2020. május 13. 21:05
" A Karitász egyik legnépszerűbb programja arra sarkalja a családokat,hogy a kerti munka során megtapasztalhassák a a munka örömét" Hát nem aranyos? Talán a Karitász vezetői is örömködhetnének egy kicsit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!