Jobbik: Harapófogóban van a magyar agrárium és a vidék

2020. április 27. 16:08

Vádolom a kormányt azzal, hogy rengeteg magyar gazdálkodó életét nehezítette meg – fogalmazott Magyar Zoltán.

2020. április 27. 16:08

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője hétfőn arról beszélt: sem a piacok kiesését okozó koronavírus-járvány, sem a történelmi mértékű aszály nem a kormány felelőssége, a helyzet kezelése viszont igen. Vádolom a kormányt azzal, hogy rengeteg magyar gazdálkodó életét nehezítette meg – fogalmazott Magyar Zoltán, szintén hiányolva a fagyvédő öntözési rendszerek kialakítását.

Az ellenzéki politikus elhibázottnak nevezte a kormányzat lépéseit azon termékekkel kapcsolatban, amelyeknek jellemzően egy-egy ország a felvevőpiaca, a németországi meggy- vagy az olaszországi juhexportot említve. Továbbá bírálta, hogy az elmúlt tíz évben nem fejlesztették a hazai öntözési rendszereket, így a Kárpát-medencébe érkező víz és a csapadék nagy részét nem hasznosítják.

Követeli a Jobbik, hogy a magyar kormány azonnali lépéseket tegyen, a bajba került magyar családokat segítse ki. Ne a főhercegi birtokméreteket támogassuk közpénzből, hanem valóban a helyben élő magyar családi gazdálkodókat – szólított fel a politikus.

(MTI)

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. április 28. 06:42
Itt inkább az a baj,hogy a Jobbik van harapófogóban nem az agrárium.
zakar zoltán béla
2020. április 27. 21:12
Hörcsög-ette Jobblik
salátás
2020. április 27. 18:03
Én pedig Magyar Zoltánt hiányolom a földekről egy kapával gyommentesítésre. Nem a kormány dolga a fagymentesítés,de én megköszönném azért.
dick52
2020. április 27. 17:02
Ostoba barmok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!