Debreceni férfi a koronavírus harmadik magyarországi fertőzöttje

2020. március 05. 20:24

A férfi rendszeresen ingázik Milánó és a hajdúsági megyeszékhely között.

2020. március 05. 20:24

Pozitív lett a koronavírus-tesztje annak a debreceni férfinak, aki február 29-én tért haza Milánóból repülővel – írja a koronavirus.gov.hu. A reptéri testhőmérséklet-ellenőrzéskor még nem volt láza. A férfi rendszeresen ingázik Milánó és Debrecen között. 

A fertőzött férfit a Kenézy Gyula Kórházba szállították, ahol elkülönítették és mintát vettek tőle. 

A kormányzati oldalon péntekre ígérnek részletesebb tájékoztatást a férfi állapotáról.

Az Index azt írja: a milánói járatot üzemeltető Wizz Air az érintett járat minden utasát és a személyzetet is tájékoztatta arról, hogy fertőzött utas is tartózkodott a gépen. 

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
legkisebbek közül
2020. március 06. 06:40
Ugyanakkor az még rosszabb lenne, ha az egészségügyben úgy teremtenénk várakozó szabad kapacitásokat sebtében, hogy más betegek fontos (s ez hangsúlyos), akár már folyamatban lévő kezelését, elvégezhető mútétjét hanyagolnánk el, csúsztatnánk valahova előre dátum rögzítése nélkül, kétségek között hagyva beteget, hozzátartozót vagy egyszerűen nem látnánk el másokat, elvonva orvost, eszközt és egyéb kapacitásokat a más jellegű feladatoktól, így teremtve másutt akár kritikus helyzeteket, más betegek számára növekvő kockázatokat, akár életveszélyes helyzeteket, bevállalva adott mértékű, nem számszerűsített emberélet veszteséget is.
Pelso j.
2020. március 06. 06:38
Olasz viszonylatban miért nem lehet leállítani a légiforgalmat?
annamanna
2020. március 06. 05:52
Diagnosztizálták a 4. számú koronavírus-fertőzöttet - az iráni diák iráni barátnője https://koronavirus.gov.hu/cikkek/diagnosztizaltak-4-szamu-koronavirus-fertozottet-az-irani-diak-irani-baratnoje
Skankhunt42
2020. március 06. 00:31
Ki kell hírdetni a vírusvészhelyzetet. Klímánál ez működött akkor itt is fog. Ja nem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!