Karácsony: a választás tétje, hogy zöld város lesz-e Budapest

2019. szeptember 10. 15:16

A főpolgármester-jelölt erről a Levegő Munkacsoport által írt, az ígéretek betartására kötelező jogi érvényű nyilatkozatának aláírásakor beszélt.

2019. szeptember 10. 15:16

önkormányzati választás tétje, hogy Budapest zöld város lesz, vagy a mindenkori politikai érdekek felülírják ezt – jelentette ki Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt kedden a fővárosban, amikor aláírta a civilek által kidolgozott Zöld Budapestért elnevezésű ajánlást. A politikus a sajtótájékoztatón közölte: büszke arra, hogy a főpolgármester-jelöltek közül elsőként látta el kézjegyével a zöld civil szervezetek által kidolgozott követelésgyűjteményt.

Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke úgy fogalmazott: a dokumentumot kidolgozó 23 civil szervezetnek elege van abból, hogy a politikusok nem tartják be a választások előtt tett környezetvédelmi ígéreteiket. Ezért döntöttek úgy, hogy egy, az ígéretek betartására kötelező jogi érvényű nyilatkozatot íratnak alá a főpolgármester-jelöltekkel, valamint a kerületi polgármester- és képviselőjelöltekkel – mondta az aktivista.

(MTI)

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egy genetikusanalattvaló
2019. szeptember 10. 19:17
Elolvastam a "civil követeléseket". Íme egy "politikamentes" pont: "Vissza a Városligetet és a Várat! Azonnal leáll a Városliget beépítése, valamint a Budai Vár kormányzati negyeddé alakítása. Építési moratóriumot hirdetnek mindkét területen, amíg széles körű társadalmi vitában nem tisztázódik, hogy az elkezdett beruházásokat hogyan és milyen módon módosítják, hogy az a közérdeknek a lehető legnagyobb mértékben megfeleljen." Hogy ezt Tarlós nem írja alá, azt ők is tudják.
nyílegyenes
2019. szeptember 10. 18:50
Nem Gerike! A választás tétje az lesz, hogy végre a sokadik pofára esésed után eltakarodsz végre oda, ahová még kellesz, a Köztisztasági Vállalathoz padlómosó rongynak! Másról nincs itt szó és tét.:)
zakar zoltán béla
2019. szeptember 10. 18:37
Butas...
hátakkor
2019. szeptember 10. 18:36
A választás tétje hogy Geri megint megy a csába. Budapest marad Budapest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!