Jó kezekben van a válogatott

2019. február 25. 19:20

Én is ugyanazt a népünnepélyt szeretném látni, ami 2016-ban volt a városban. Interjú.

2019. február 25. 19:20
Csányi Sándor

„A 2020-as Európa-bajnokság egyik színhelye Budapest, egyetlen valaha zseniális képességű futballistánknak sem adatott meg, hogy hazai pályán játszhassanak nagy tornán. A mostaniaknak összejöhet. A márciusban kezdődő selejtezőkről vagy a Nemzetek Ligájából lát nagyobb esélyt arra, hogy kijussunk?

A Nemzetek Ligája vigaszág, arra nem lehet hagyatkozni, nem tudjuk, milyen ellenfeleink lesznek, ha lesznek, és mögülünk nem futnak-e be néhányan. Esetleges. Tagadhatatlan, szerencsénk volt, hogy egyáltalán ezt a jelenlegi pozíciót megszereztük. A selejtezőkben kell tehát jól játszani. Mondtam már máskor is, ki kell jutnunk. Marco Rossiban bízom, jó kezekben van nála a válogatott. Abban biztos vagyok, hogy ő mindent meg fog tenni a sikeres szereplésért.

Júniusig négy meccset játszunk, hány pontot remél?

A horvátok kiemelkednek, vb-döntőt játszottak, akármilyen ellenfelek közt favoritok lennének. A szlovákok és walesiek erősek. Nincs most előttem, hogy milyen problémákkal küszködnek, milyen a valós erejük, így pontszámot hadd ne kelljen most megjelölni, de azt mondanám: nekünk 51-49 a részvételre az esélyünk velük szemben. Akár még a 60-40-es jóslat sem tűnik irreálisnak, hogy mi leszünk ott, nem pedig ők a Puskás-stadionban, 2020-ban.

El tud képzelni nyomasztóbbat annál, ha a 40 százaléknyi esély érvényesül, és 2020 júniusában a szlovákok jönnek ide Eb-meccsre? 

Mindenkinek szörnyű lenne, és nyilván el tudja képzelni, milyen hangulatban fogadná a vendégeket az MLSZ elnöke.

Ezek szerint nem mondana le?

A közgyűlés majd határoz rólunk 2020 tavaszán. Akkor kell majd bemutatni, mit végeztünk el, hová jutottunk el, mit tervezünk a következő évekre, és a küldöttek majd határoznak rólunk. Biztos lehet benne, hogy én is ugyanazt a népünnepélyt szeretném látni, ami 2016-ban volt a városban, most nem is nagyon tudok másra gondolni, de az MLSZ elnökének ennél azért szerteágazóbb a feladata és a felelőssége.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2019. február 27. 17:06
Érdekes volt, amit mondott a Csányi, hogy egy edző pikkelt a rábízott gyerekre. Vajon mennyire érdekelt egy kölyökcsapat edzője abban, hogy egy Maradona kerüljön ki a keze alól? Vagy csak lehúzza a napi 8 órát órabérben? Pl: ha a Szoboszlainak már 18 évesen 2 millió Euró a kivásárlási ára, kap abból valamit a kölyök kori edzője?
rajgy
2019. február 27. 16:18
Reálisan látja a Csányi. Egyenlőre sikerült az árok széléről visszarántani a szekeret. (Hála az észteknek.) De az interjút inkább a nagyszombati meccs után kellett volna csinálni.
Valodi
2019. február 26. 09:24
Hogy meritek kritizálni nemzetünk (Mészáros Incitatus Pegazus szárnyalása után már csak kettes számú) Géniuszát? Hiszen ő is igazi magyar népmesei alak, mint Orbán Viktor - a Mindenhezértő Legkisebb Fiú! Csányi MIZO-OTP Bonafarm Sándor (Édesapja Csányi József, a jászárokszállási tsz mezőőre, édesanyja Ballagó Amália, a háziipari szövetkezetben fonalhajtó volt... A Befolyás-barométer szerint 2014 óta ő Magyarország 2. legbefolyásosabb személye. - wikipedia) És még mondja valaki, hogy a Kádár-korszak nem a korlátlan lehetőségek időszaka volt - ami ugye egy szerves társadalomfejlődési folyamat részeként most is folytatódik, ni: "A mezőgazdaság és a vidékfejlesztés megbecsülése eredményezi a magyar fellendülést - tette hozzá a miniszterelnök, emlékeztetve adottságainkra, és megjegyezve, hogy a jó földjeink körülbelül 15 millió embert képesek ellátni egészséges élelmiszerekkel. Ez a két szám - 10 millió lakos és 15 millió ember ellátásnak a lehetősége - jól mutatja, hogy milyen üzleti lehetőségek rejlenek az ágazatban - fűzte hozzá." Csányi Sándor...rámutatott: nem elfogadható, hogy a mezőgazdaságot, az élelmiszeripart úgy csináljuk, mint apáink, nagyapáink tették. - "...tartom, hogy az előttünk álló évszázad nagy üzlete az élelmiszer, az ásványvíz és az egészségügy...!" Azaz éhínség, ivóvízhiány, járványok - micsoda profit! De ugye mindig vannak hazaárulók, akik ezt akadályozzák.... Csányi Sándor: „…a derék Ángyán is, aki egy orvosi eset, véleményem szerint, vagy pedig tudatosan hazudik, a kettő között nem lehet más…” Ezért aztán - biztos, ami biztos - a Fidesz-alkotmányba is bele kellett foglalni: Alapszabály P) cikk 9.(2) "... az integrált mezőgazdasági termelésszervezésre ... vonatkozó szabályokat sarkalatos törvény határozza meg." Nnnnnna, most már jöhet az a kínai élelmiszerexport!
Szvidrigajlov
2019. február 26. 08:33
Néztem a Honvéd-MTK-t szombaton. 90 perc...ez alatt nem sikerült három olyan egybefüggő percet produkálnia egyik csapatnak sem, amikor a labda lábról lábra haladt. Pedig volt ott egykori Liverpool játékos...Hertha játékos... Volt viszont olyan, amikor a labda nem tudott leesni hosszú másodpercekig, mert senki nem vállalta el, hogy levegye. A játékosaink technikai lemaradása óriási. A mozdulat- és gondokoldás gyorsaság lemaradás óriási. Alapvető képzési hiányosságok és alapvető tehetség-kiválasztási hiányosságok vannak. Nem a legtehetségesebbekből lesznek játékosok, és akikből játékosok lesznek nem kapják meg a megfelelő képzést. Eleve a kevésbé tehetséges és ráadásul elégtelenül képzett focisták játszanak. Miért??? Mert a rendszer már a nulladik időpontban és szinten is korrupt. Abból lesz focista, akinek az apukája fizet érte még a kölyökben, serdülőben. Nevetséges...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!