Döntött a román bíróság: le kell venni a székely zászlót

2019. január 27. 09:32

A szinte színmagyar Székelyudvarhely városházáján nem loboghat a székely zászló.

2019. január 27. 09:32

Ahogy arról a Főtér beszámol, a román nacionalista Méltóságért Európában Polgári Egyesület (ADEC) pert nyert Székelyudvarhely ellen, így a városházára kitűzött székely lobogót be kell vonni.

Székelyudvarhely lakosságának 96%-a magyar nemzetiségűnek vallotta magát 2011-ben.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2019. január 28. 09:56
Amíg a Rózsák terén virít a "jankó" nincs miről beszélni.
Akitlosz
2019. január 27. 22:34
Elmondom, hogy mi a megoldás, aminek a kifundálásához kellett vagy 0,1 másodpercnyi kemény gondolkodás. A saját házára, a saját magánterületére olyan zászlót tűz ki az ember, amilyent csak akar, egy-két bizonyos zászló kivételével. Miért a városházán akarnak egy szál székely zászlót? Tegyenek ki a saját házaikra ezret! Nem kicsit nagyobb hatású és a hatóság leszedetni sem tudja erőszak nélkül.
Béna Géza
2019. január 27. 17:27
Ne lengessük a zászlót ha nem tudjuk megvédeni. Azért hogy legyen mit meggyalázni nem kel kitenni
Finale*
2019. január 27. 12:28
Egyebkent engem ez is nyugtalanit .Olvassatok el : Stoffán György írása: Beleborzongok ebbe az egészbe, mert mostantól megszentségtelenített hely lesz az eddig magyar Csíksomlyó, a magyar nemzet legszebb zarándokhelye. Megszentségtelenített hely lesz, mert román zászlók fognak lengeni Románia elnöke vendégének tiszteletére, s ott lesz az az oláh ortodox püspök, aki Hargita és Kovászna megye magyarsága ellen uszítja és pénzeli a magyar gyűlölő Dan Tanasát, s aki levéteti a székely zászlót, és aki most úgy fog bevonulni Somlyóra, mintha az övé lenne. S ebben az egészben az a körmönfontság, hogy az egész látogatást a Szent Szűz nevében próbálják lenyomni a magyarság és a székelység torkán. Megalázva a csíksomlyói Segítő Szűz Máriát, a Magyarok Nagyasszonyát, Királynőjét… https://www.vadhajtasok.hu/2019/01/27/mert-mostantol-megszentsegtelenitett-hely-lesz-az-eddig-magyar-csiksomlyo/?fbclid=IwAR0_EvopPE24L-MYXy1hWRw_5I6n8RiVYY8kmrFPBpTgg6kz71e9c8oCT_E
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!