Férfimentesítés

2018. szeptember 03. 20:26

Kitiltották a férfiakat egy svéd rockfesztiválról, mondván, sok volt mostanában a nemi erőszak és a zaklatás a svédországi fesztiválokon.

2018. szeptember 03. 20:26
Ulicza Tamás

„Kitiltották a férfiakat egy svéd rockfesztiválról, mondván, sok volt mostanában a nemi erőszak és a zaklatás a svédországi fesztiválokon. 

Mindig felidegesít, amikor a nemek közötti társadalmi egyenlőtlenség ellen nemi alapú diszkriminációval küzdenek. Amikor kiderül, hogy vannak, akiknek nem az elvekkel és a rendszerrel van bajuk, hanem csak azzal, hogy eddig nem ők voltak a haszonélvezői. Az ilyen emberek ugyanazt a rendszert akarják megtartani, ami ellen „küzdöttek”, csak ők akarnak a tetejére ülni. 

Mintha Martin Luther King ma élne, és azzal küzdene a feketék egyenlőségéért, hogy megpróbálná a fehéreket mindenhonnan kitiltatni. Persze vannak, akik azóta a nevében ezt teszik, de ezek az emberek nem az ő örökösei, hanem sokkal inkább a Ku-Klux-Klané. 

Vagy számunkra közelebbi példa a kommunista rendszer: szó sem volt itt a nép uralmáról, csupán olyan emberek ültek a rendszer tetejére, akik addig alul voltak. Már az elnevezés is árulkodó: proletárdiktatúra. 

A feminista mozgalmak történetük során elvitathatatlan érdemekkel bírnak a nők egyenjogúságának kivívásában. A probléma az, hogy mint szinte minden társadalmi és politikai mozgalom, ez is kitermelte a maga szélsőségeseit, a „feminácikat”, akik nem a nemek társadalmi egyenlőségére törekszenek, hanem a férfiak elnyomására, bosszúra saját rossz élményeik miatt, vagy valamiféle hamis kiválasztottságtudattól vezérelve a férfinem kollektív megbüntetésére a nők korábbi hátrányos helyzetéért. Csak idő kérdése, hogy a maguk képére alakítsák a nácik egyik jelmondatát: A férfiak a mi szerencsétlenségünk!”

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalard
2018. szeptember 05. 12:19
És a harmadik nem bemehetett?
karmazsin
2018. szeptember 04. 15:06
"Mindig felidegesít, amikor a nemek közötti társadalmi egyenlőtlenség ellen nemi alapú diszkriminációval küzdenek." Engem is. De épp ez a cél, háborús hangulatot akarnak kelteni A férfiak és A nők között. Ezek kommunisták, csak most kicsit más eszközökkel tértek vissza.
2785
2018. szeptember 04. 09:45
Mi a helyzet a nők nők elleni erőszak esetében? Sokkal durvább esetek vannak, de azokról néma csend! Egyszerű, meleg vesztivált kell hírdetni, férfiaknak, nőknek, és felesleges minden mellébeszélés, élvezzék egymás társaságát, fölösleges hírverés, és ömlengés nélkül!
atila68
2018. szeptember 04. 08:37
Érdemel ez ennyi figyelmet?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!