Új kézben az Index, Spéder megvált médiaértekeltségeitől

2018. szeptember 17. 20:25

Ziegler Gábor és Oltyán József tulajdonába került a Cemp-X, amely az Indexet birtokló céget is visszavásárolta – írja a Kreatív.

2018. szeptember 17. 20:25

Ziegler Gábor és Oltyán József tulajdonába került a Cemp-X, amely az Indexet birtokló céget is visszavásárolta – írja a Kreatív.

Hétfőn este egy állománygyűlésen előbb az Index még a szerkesztőségben levő dolgozóival, majd közlemények útján a Kreatívval is közölte az Index, a CEMP Sales House kereskedőház vezetése és Spéder Zoltán vállalkozó, hogy tulajdonosváltás történt a Cemp-X kiadóholding és az Index mögött is – fogalmaz a Kreatív. 

A Cemp-X a CEMP-csoport online kiadóit tömörítő holdingcég a hétfői nappal Ziegler Gábor és Oltyán József kezébe kerül Spéder Zoltántól.

A Cemp-X részei a Totalcart, a Díványt, a port.hu-t, a blog.hu-t, a napi.hu-t üzemeltető kiadóvállalatok és az Inda-Labs fejlesztőcég. A Cemp-X része az eddig is Ziegler által vezetett CEMP Sales House is, ami a médiatermékek kereskedelmi értékesítését végzi. A CEMP SH árulja az Index.hu felületeit is, így kulcsfontosságú a portál finanszírozásában.

Spéder Zoltán, közleményében azt írja: „Az Eladónak a továbbiakban a cemp-x Online Zrt és leányvállalatainak működésére nem marad fenn semmilyen befolyása és opciós vagy visszavételi joggal illetve a fentiekkel szemben pénzköveteléssel sem rendelkezik.

Bodolai szerint az alapítványi konstrukció továbbra is garantálja az Index független működését. Az Index.hu Zrt. igazgatósága is átalakul, a vélhetően Simicska Lajost képviselő Nagy Ajtony Csabát, illetve Kereszty Gábort felmentették, Szombathy Pál és Bodolai mellett a mindenkori Index-főszerkesztő lesznek a tagjai.

 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palepoli
2018. szeptember 18. 21:59
A fikaújságírás meghonosítója és fő képviselője az index. Beszámolnak egy koncertről: milyen szar volt. Sporteseményről: milyen szar volt. Bármilyen hírről: mindenki hülye. Cinizmus, gúny, vulgarizmus, alpári jelzők helyettesítik a tényszerűséget és tárgyi tudást. Meg kellene szűnnie ennek, és a néhány romlottlelkű bloggerre (mint az állandóan nácizó jotunderre) hagyni.
Akitlosz
2018. szeptember 18. 17:53
Nekem édes mindegy, hogy kinek az újságját nem olvasom.
Tehetős Totó
2018. szeptember 18. 16:29
(M)Y way' :))))
nyugalom
2018. szeptember 18. 11:45
A vilag csodajara jar a fuggetlenseguknek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!