„Szél Bernadett végighisztizte az elmúlt másfél évet” – Sallai Róbert Benedek Szél lemondásáról

2018. augusztus 22. 17:08

„A politika szemétdombjára való”, „karrieristákat futtat”, és „szégyen ránézni” az LMP-re a párt volt elnökségi titkára szerint, aki már a kisujját sem fogja mozdítani a szervezetért egy, a hvg.hu birtokába jutott levél szerint.

2018. augusztus 22. 17:08

Kemény szavakkal szólt vissza az LMP társelnöki posztjáról kedden lemondó Szél Bernadettnek Sallai Róbert Benedek, a párt korábbi elnökségi titkára. A 2018-as miniszterelnök-jelölt még kedden, az LMP-sek egy zárt Facebook-csoportjában adott hírt lemondásáról, erre érkezett válasz Sallaitól, mely közben a hvg.hu birtokába jutott.

„Végighisztizte az elmúlt másfél évet”

A politikus ellentéte a párt vezetőségével régóta ismeretes volt, feszült viszonya Hadházy Ákos, a szervezetből azóta kilépett volt társelnökkel pedig egy etikai bizottsági meghallgatáson tettlegességig is fajult. Ennek fényében nem meglepőek Sallai Szél Bernadett munkásságáról írt, sokszor igen indulatos szavai, melyben arról ír, a párt május végi kongresszusa utáni, összezárást erősítő közleménye is ingerelte a megszólalásra, a biztosítékot azonban Szél keddi levele verte ki:

„Valaki, aki hosszú időn keresztül meghatározó, jó ideje legjelentősebb szereplője volt politikai közösségünknek, aki maga határozza meg minden láthatóságunkat a külső kommunikáció szervezésével jó ideje, aki a legismertebb arcunk és egyben felelős társelnökként a politikai stratégiai irányokért, nem talál semmi hibát vezetői ténykedésében – az meglep. Ellenben mindenki másban hibásokat lát, az EB-től a titkáron át a Fideszig a párt helyzete miatt. Ez benyomásaim alapján döbbenetes, már-már kóros” – vélekedett, Szél vezetői képességeinek hiányát is firtatva.

Szerinte ugyanis „Szél Bernadett Hadházy Ákossal végighisztizte/zsarolta a választások előtti másfél évet”, és mindennek úgy kellett lennie, ahogy ők kitalálták. „Persze azt, hogy mit akar, nem tudom ki mondta meg neki. Magára hagyva? Ez vicc?” – kelt ki a volt társelnök ellen.

Szél ennyi erővel DK-s is lehetne

Úgy vélekedett, hogy Szél – akire csak Dettiként hivatkozik – jó politikus és remek jelölt, mivel „bárhol megállná a helyét”. Szerinte ugyanis a volt miniszterelnök-jelölt látszólag bármit hitelesen képvisel, „képes magát úgy fényezni, ahogy a legprofibbak”, ezzel pedig akár a DK-ban, a Fideszben, vagy az MSZP-ben is politizálhatna.

Hozzátette: a társelnökök lábbal tiporták az alapelveket, szembementek a kongresszusi döntésekkel, és „karrieristákat futtató, érték nélküli pártot csináltak egy politikai közösségből, ami a politikai kultúra megújítására jött létre”. Szerinte ezek mellett Szél képmutató is, mivel parlamenti mandátumáról nem, csak a plusz munkát jelentő társelnöki posztról mondott le.

Szégyen az LMP-re nézni

Súlyos jövőképet is megfogalmazott a távozó elnökségi titkár: ugyanis szerinte a párt végső stádiumban van, és érdemi törekvés nem látszik arra, hogy „más jövő lehessen”. „Az LMP egy színtelen, szagtalan, karaktertelen, jelentéktelen politikai erővé silányodott, ami maga karikatúrájaként groteszk arccal vonul ki szánalmas közjátékok közepette a közéletből” – vázolta fel gondolatait.

Elmondta, a 2007 őszi pártalapításból Schmuck Erzsébetet kivéve már senki nincs a pártban, ezen emlékekkel pedig számára szégyen az LMP-re nézni. „Miben bízhatunk még, kik itt maradtunk? Detti mai bejelentése a süllyedő hajót elhagyó kapitány képét erősítve röpíti tovább az LMP a politika szemétdombja felé, ahová egyre inkább való” – fakadt ki.

A volt titkár bejegyzése alatti kommentek nagyrészt visszautasították Sallai kijelentéseit, a politikus ezekre úgy felelt: ő már a kisujját sem fogja felemelni a jelenlegi LMP-ért, és már azt is szégyelli, hogy volt, akit rábeszélt korábban a pártba való belépésre. „Egyetlen dolog van, amivel újra szívesen dolgoznék: a Jan Kendernay által szorgalmazott teljes belső megújítás. Semmi másnak nincs értelme” – zárta hozzászólását.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. augusztus 23. 18:27
Szóval ez az ELEMPÉ nekem soha nem volt a szívem csücske, de a brancson belül is kiemelkedően útálom a BÁJGÚNÁR Hadfázy-t. Viszont ez a Sallai Er de Róbert-Benedek, ez még a legnormálisabb a sok-sok retardált között. Épp' mert olyan szimpatikusan nyers és direkten, nem(!) melléhadováló jóparaszti stilben "működik".
libantkomcsi
2018. augusztus 23. 07:12
Legyen Robi az LMP vezetője! Helyrepofozza ezt a pártot.
libantkomcsi
2018. augusztus 23. 06:18
Robi csak azért nem pofozta fel a Dettit, mert nő.
zakar zoltán béla
2018. augusztus 22. 22:21
Ő is Sunyi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!