Szerdán kezdődik a Budapest Folk Fest

2018. május 22. 13:48

Lajkó Félixszel, Sergent Garciával, Cigdem Aslannal, a Fitos Dezső Társulattal és másokkal várja az érdeklődőket május 23-27. között a Budapest Folk Fest a Várkert Bazárban és a Fonóban.

2018. május 22. 13:48

Szerdán a Fonóban kezdődik, majd csütörtöktől vasárnapig a Várkert Bazár szabadtéri színpadát lakja be a 9. Budapest Folk Fest, a Fonó nép- és világzenei fesztiválja. A programsorozat bemutatja az autentikus népzene és néptánc kiemelt előadóit és hagyományőrző mestereit éppúgy, mint a világzene idei legizgalmasabb produkcióinak egy szubjektív válogatását. 

Melegföldvár és Búza zenéje és táncai lesznek a szerda esti Fonó-béli este középpontjában az Eszterlánc zenekarral, majd a táncházban kalotaszegi hagyományőrző falusi mesterekkel. A fesztivál két külföldi vendége a Várkert színpadán idén a francia Sergent Garcia és a török Cigdem Aslan lesz, fellép Lajkó Félix a lengyel VOLOSIval, koncertet ad a Góbé Porteleki Lászlóval, Dresch Mihály két kvartettjével lép fel, színpadra áll a Fitos Dezső Társulat, a Corvinus Néptáncegyüttes, és a nyárádszeredai Bekecs Táncegyüttes. Megvalósul a Pompás Kalotaszeg című produkció, amelyben kiemelt népzenész és táncos egyéniségek lépnek fel együtt. Minden este folkkocsma várja az érdeklődőket a Várkert Bazár borteraszán. Vasárnap ingyenes családi nappal várják szervezők a  családokat a Várkert bazárban: Szalóki Ági, Novák Péter, Az Újbudai Babszem Táncgyüttes, a Heveder zenekar és Eötvös Rémusz, a BaHorKa és a Gatyamadzag zenekar szórakoztatja majd a kicsiket és  a nagyobbakat. 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2020. január 07. 16:36
Szégyellem magam, amiért irigy vagyok a fővárosiakra, hogy ez a program a lábuk előtt hever!
__Y__
2019. január 09. 17:10
Úgy látszik, nem csak napsütés nem lesz, de 100 folk celsius sem.
__Y__
2019. január 09. 17:10
"Melegföldvár és Búza zenéje és táncai lesznek a szerda esti Fonó-béli este középpontjában" Ezt lehet, hogy néhányan félre fogják érteni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!