Robottal végeztek agyműtétet Budapesten

2018. május 29. 16:37

„Nem téveszt a robot, mert csak azt a feladatot végzi el, amit kijelölünk neki.”

2018. május 29. 16:37

Először végeztek Magyarországon agyműtétet robot segítségével. Az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben egy Parkinson-kóros férfit operáltak meg áprilisban – adta hírül az Euronews

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kérdés
2018. május 30. 09:02
A tévedések, fölös vádaskodások elkerülése végett, nem a gyógyító, s nem a fejlesztő szakmák jogosultságát vitatom, hanem az összehangoltságukat, szinkronizálásukat. Szvsz magasabb szintű, politikai feladat.
bsm99
2018. május 30. 07:58
A sok rinyáló okoskodó nézzen már egy kicsit utána, hogy hogyan csökkentek pl. a repülőgépes balesetek az elmúlt 100 évben? Hogyan lettek egyre megbízhatóbbak az autók az elmúlt 50 évben? A mai világban a hibák oka 99%-ban NEM a "gép", hanem az ember. Ez - sajnos - tény. Egy folyamat elején megadok pl. egy telefonszámot, és végig minden "állomáson" a jó szám "megy tovább", mindaddig, amíg "a gép" továbbítja. Aztán az utolsó "állomáson", amikor a futár a kis ujjacskival beírja a telefonjába, na ott "elromlik" (az a fránya telefon, az! Nem az istenbarma futér írta be rosszul, á, nem!!) és HÁROMSZOR próbálja hívni a ROSSZ számot, és csodálkozik, hogy nem kapcsolható... Nos, igen, ami elromolhat, az el is romlik, amint emberi tényező kerül a folyamatba.
kérdés
2018. május 29. 22:20
Nem tartom egészségesnek bizonyos szakmák eltúlzott műszaki eszközfejlesztéseit, az emberi tevékenység kiváltását. Az olló nyílik csak tovább. Azon kívül, hogy őrült gazdasági feszültségeket kelt, igenis számolni kell azzal, hogy a robotizált szakmák gyakorlóira fog negatíve visszahatni. Hamar elvesztik a rutin által szerzett képességeiket. Mindig azok a társadalmak jutnak az eszembe, ahol valamelyik tudományág kiemelkedő eredményeket ért .... a többi(ek) rovására.
cutcopy
2018. május 29. 21:38
Majd amikor roboton végeznek a robotok agyműtétet..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!