„Lenne egy Petőfi Sándor Párt…” – Nemzeti körkép az identitásról

2018. március 18. 11:45

Mit gondol a nemzeti identitásról a március 15-i ünneplő tömeg? Kire szavazna Petőfi?

2018. március 18. 11:45

A szociálpszichológia tudományának egyik fontos témája és feladata a nemzeti identitásunk elemzése, csoporttagságaink értelmezése. A magyar nép identitása szabadságharcos, legfontosabb nemzeti ünnepeink is szabadságharcainknak állítanak emléket. A Mindset Pszichológiai Szaklap március 15-én utánajárt, hogy a különböző pártokkal ünneplő emberek mit gondolnak a nemzeti identitásról. 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2018. március 20. 16:06
Kiforgatni Petőfi szavait , olyan érzést indukál mintha a baloldalt szeretné látni a hatalomba. Remélem ez a kivánsága ilyen bunkó balosok soha nem lesznek kormányon.
rajgy
2018. március 19. 09:15
Amikor ezt hallom március 15-én: "...A magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez Mit rákentek a századok(liberálisok) Lemossuk a gyalázatot....." Ez mind képmutatás. A német média mind a mai napig nem írta le, hogy a szír magától esett el, és amikor a magyar operatőrnőt gyalázták miatta, Orbán nagykövete nem tiltakozott. Itthon szavalják, hogy a "MAGYAR NÉV MEGINT SZÉP LESZ", de a magyargyalázó német médiát nem leplezik le, mert a gazdasági kapcsolatok fontosabbak: "Hogyan kreháltak a pánikból a "MENEKÜLTEK MEGTÁMADÁSÁ"-t: https://www.youtube.com/watch?v=zHtLUe_rCtM&t=4m10s
GV0917
2018. március 18. 15:56
Petőfi nem járhatott volna Foxi-Maxira, mert nem volt. Ő a "kisnemest" csak kigúnyolta. A főurakat megveti.A királyokat fel akarja akasztatni, a magyar arisztokráciát viszont előbb vasvillára szedni és a szemétdombon felajánlani őket a kutyáknak ebédre. De a rohadt burzsoáziát még nem kárhoztatta.Nem ismerte őket. Pedig a XIX. század elejére megjelenik a banktőke(a Rothschild Bankház pl. Mivel Magyarországon eladdig nem volt Nemzeti Bank! Azt követelik is! Volt viszont Debrecenben egy kezdeményezés Veres Péter,egy debreceni felsőfokú Intézet Igazgatója, meg egy kriptokommunista MDP-MSZMP titkos tag. Neki köszönhetik viszont, hogy a Petőfi Pártot odahagyva az ügy békés megoldást nyert.
balbako_
2018. március 18. 15:09
Csak az arcára kell nézni....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!