Cáfolta a román miniszterelnök, hogy akasztásról beszélt volna

2018. január 15. 16:14

Azoknak az állami hatóságoknak a mandátuma fog a zászlón lógni, amelyek nem alkalmazzák a törvényt – magyarázta az akasztással kapcsolatos kijelentését hétfőn Mihai Tudose.

2018. január 15. 16:14

Mihai Tudose román miniszterelnök hétfőn azt mondta: nem beszélt akasztásról, amikor múlt héten az erdélyi magyar pártok autonómianyilatkozatát kommentálta. Tudose leszögezte: románként határozottan fenntartja álláspontját, hogy semmilyen szinten – még békés egyeztetéseken sem – képezheti alku trágyát Románia területi integritása, nem lehet szó Románia valamely részének autonómiájáról.

„Amikor a zászlón való lengést említettem, az állami hatóságokra utaltam, amelyeknek alkalmazniuk kell a törvényt. Az ő mandátumuk fog a zászló mellett lobogni, ha nem szereznek érvényt a törvénynek. Erről beszéltem, nem valakinek a felakasztásáról” – jelentette ki a Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottságának ülésére érkező román kormányfő.

(MTI)

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZolieM
2018. január 15. 20:31
Kicsit vicces, kicsit szánalmas. Még kezdő troll.
Cezar
2018. január 15. 19:39
Lógásról beszélt! Nem akasztásról!
Senye Péter
2018. január 15. 19:15
Ha már Orbán barátsággal nem vádolható Politico is így érti: "Mihai Tudose suggested that ethnic Hungarians be hanged for seeking autonomy." https://www.politico.eu/article/romanian-pms-execution-comment-sparks-spat-with-hungary/ romanian-pms-execution-comment-sparks-spat-with-hungary/
Bokros Birka
2018. január 15. 18:55
Ez is hazudós bocskoros, mint a ballibák világszerte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!