Egymillió csillag a szegényekért: vasárnap ér véget a Katolikus Karitász szolidaritási akciója

2017. december 08. 12:04

Hatodik napja tart és vasárnap ér véget a Katolikus Karitász Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciója, amelyben kétszáz település vesz részt hazánkban – írja a szervezet sajtóközleménye.

2017. december 08. 12:04

Immáron tizedik alkalommal rendezi meg a Katolikus Karitász az Egymillió csillag a szegényekért elnevezésű szolidaritási akcióját – olvasható a Katolikus Karitász sajtóközleményében. A programsorozat alkalmával minden nap sort kerítenek jótékonysági koncertekre és közösségi gyertyagyújtásokra, amelyekre várják az érdeklődőket és a segíteni szándékozókat.

A helyszíneken – főtereken, adventi vásárokban, templomok előtt – a karitász önkéntesei a járókelőkkel együtt mécsesekből szívet, vagy a Karitász jelét, a lángoló keresztet formálják meg, amely a „nélkülözőkkel való sorsvállalást” jelképezi.  A gyertyákért felajánlott adományokból összegyűlt összeget a szervezet a hátrányos helyzetűek téli megsegítésére fordítja. Ennek keretében ételosztások, élelmiszercsomagok, kályhák és tűzifa nyújt majd valódi segítséget családok százainak.

Az Egymillió csillag a szegényekért programsorozata közel két évtizedes múltra tekint vissza. A kezdeményezés 1998-ban Franciaországból indult el. 1999 karácsonyán elsőként Spanyolország, Németország és Svájc csatlakozott a kiemelkedő programhoz. A Caritas Europa 2005-től, a Caritas Internationalis 2006-tól, a magyar Katolikus Karitász pedig 2008-tól vesz részt önállóan ebben szolidaritás-akcióban, amelynek ma már 15 ország részese. A megmozdulás célja világszerte közös: az összetartozás szellemének és az emberi szolidaritás érzésének erősítése, figyelemfelhívás a társadalom peremére szorultak felé. 

A programsorozat záró rendezvényét december 10-én, vasárnap tartják Pécsett a Széchenyi téren. A 16 órakor kezdődő ünnepi műsoron részt vesz Udvardy György megyéspüspök, Écsy Gábor országos igazgató és Besenczi Zsolt egyházmegyei karitász igazgató. Közreműködnek a Néri Szent Fülöp Iskola tanulói. A műsort követően közös gyertyagyújtásra hívják a jelenlévőket.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
péterx
2017. december 08. 15:13
Fontos a gyakorlatias szeretet , mert az ítéletkor ez lesz a mérce : mert éhes voltam , s ti ennem adtatok / Mt 25.35 / .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!