Elítéltek a ligetvédő aktivistát bántalmazó biztonsági őrt

2017. november 08. 11:32

Nem jogerősen kétszázötven óra közérdekű munkára ítéltek egy ligetvédő aktivistát bántalmazó biztonsági őrt.

2017. november 08. 11:32

Nem jogerősen kétszázötven óra közérdekű munkára ítélte a bíróság azt a biztonsági őrt, aki még tavaly júniusban bántalmazta a Városliget megújításáért projekt ellen tiltakozó Ligetvédő csoport egyik aktivistáját – közölte a fővárosi főügyész szerdán az MTI-vel.

Ibolya Tibor közleménye felidézi, a vádlott biztonsági őrként dolgozott a Városligetben, a Közlekedési Múzeum bontási munkálatai miatt lezárt építési területen. A ligetvédők egyik aktivistája 2016. június 30-án délelőtt tiltakozásképpen felmászott a már bontás alatt álló épület tetejére; a biztonsági őrök felszólították, hagyja el a tetőt, ennek azonban a férfi nem tett eleget. Emiatt szóváltás alakult ki közöttük, amelynek során a szintén a tetőn tartózkodó vádlott ököllel gyomron ütötte a sértettet, aki az ütéstől a földre esett és nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A kerületi ügyészség a biztonsági őrként dolgozó férfit garázdaság vétségével, valamint könnyű testi sértés vétségével vádolta. Az ügyben eljáró Pesti Központi Kerületi Bíróság a kerületi ügyészség vádiratával egyezően állapította meg a tényállást, és ezért – tárgyalás nélkül hozott végzésével – a vádlottal szemben nem jogerősen 250 óra közérdekű munka büntetést szabott ki.

(MTI)

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
noMores
2017. november 08. 17:23
A Városliget beépítésével semmi baj! Hisz kell a hely a várban, nem lehet dolgozószoba nélkül a miniszterelnök! Meg amúgyis, milyen szép látványtervek vannak! A vizesvb-ről is csodaszép képeket mutattak, és hát majdnem pont olyan lett az uszoda! Aki azt mondja, hogy parkolóház, hazudik, mert ez egy SZÉP partolóház, bizony! A Városliget is olyan zöld lesz, hogy csak na, ha kell, le is festik!
Morgen
2017. november 08. 13:42
Ben ám a mocskot ítéljük el! Neki mindenhez joga van! Aztán: Ha ez precedens értékű ítélet, akkor eljuthatunk ám odáig is, hogy senki sem megy szívesen a mocskok közelébe.
cutcopy
2017. november 08. 13:17
És az épületre mászó szabálysértőnek mi lett a büntetése..?
Sörgyári megálló
2017. november 08. 13:16
Mondjuk, azt azért rögzítsük, hogy veréssel fenyegetőztek lent és fenn a libsik, meg azzal, hogy kormányváltás után mindegyik börtönbe lesz csapva. Erre kapta a gyomrost, ami teljesen kompatibilis eljárás a ligetvédők faluszéli stílusával szemben. Magyarán két paraszt egymásra talált a tetőn, mint varrógép meg az esernyő a boncasztalon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!