A HIV-fertőzések terjedése miatt aggódik Szigetvári Viktor

2017. november 30. 15:08

„Lappangó HIV-robbanás van Magyarországon” – hívta fel a figyelmet az Együtt.

2017. november 30. 15:08

Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy Magyarországon az elmúlt évtizedben megkétszereződött a HIV-fertőzések száma.

Szigetvári szerint a Fidesz-kormány semmit sem tesz az ügyben, miközben a prevenciós kampányok leállítása és az új generációs gyógyszerek terjesztésének korlátozása miatt egyre többen fertőződnek meg.

„Az Együtt szerint a tűcsere programot újra kell indítani, hazug propaganda helyett HIV-prevenciós kormányzati kampányt kell indítani, a civil szervezetekkel együttműködve további felvilágosító akciókat kell folytatni, különösen a köz- és felsőoktatásban, valamint az új-generációs PrEP és PEP jellegű gyógyszerek elterjesztését fel kell gyorsítani, mert ezek képesek megakadályozni a kockázati csoportba tartozók megfertőződését, valamint továbbfertőződését. Az Együttnek minderre kidolgozott programja van” – olvasható a párt közleményében.

(MTI–OS)

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DavidBL
2017. december 01. 15:24
Hm a végén még kiderül, az AIDS is a fidesz találmánya.
Paskai
2017. november 30. 21:22
Ezek miatt szavazok a fideszre, mert ezeket nem akarom a hatalomba engedni. Nem győzött meg a csapból is folyő kormányzati propaganda, sem a szerény eredmények, de ezek a seggek meggyőztek!
Dénia
2017. november 30. 20:11
"Szigetvári szerint a Fidesz-kormány semmit sem tesz az ügyben, miközben a prevenciós kampányok leállítása és az új generációs gyógyszerek terjesztésének korlátozása miatt egyre többen fertőződnek meg." A gyógyszerek terjesztésének korlátozása miatt betegednek meg egyre többen? Miért, már olyan modern gyógyszerek vannak, amik teljesen kigyógyítanak a fertőzésből? Mert én eddig úgy tudtam, hogy olyan gyógyszerek már vannak, amik tünetmentesen tartják a fertőzöttet, de attól még hordozza a vírust, és fertőzhet ugyanúgy. De ezek szerint vannak már olyan gyógyszerek, amik teljesen vírusmentessé teszik a HIV fertőzöttet? Vagy én vagyok nagyon lemaradva, vagy hazudsz szokás szerint.
zakar zoltán béla
2017. november 30. 20:02
Vegyen be Kalmopyrint, genderítse a haját, majd szívja kétszer az orrát, végül lépjen be a Ballikba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!