Holokauszttagadás miatt emeltek vádat egy könyvkiadó vezetője ellen

2017. augusztus 24. 10:42

Egy svéd író holokauszttagadó könyvét forgalmazta, ezért holokauszttagadás miatt emel vádat az ügyészség egy budapesti székhelyű könyvkiadó vezetője ellen.

2017. augusztus 24. 10:42

Nemzetiszocialista rendszer bűneinek nyilvános tagadása miatt vádat emelt az V. és XIII. kerületi ügyészség egy budapesti székhelyű könyvkiadó vezetője ellen, amiért a cég kiadta és értékesítette egy svéd író holokauszttagadó könyvét – közölte a fővárosi főügyész csütörtökön az MTI-vel. 

Ibolya Tibor a Pest Központi Kerületi Bíróságon még múlt héten történt vádemelésről azt írta: a kiadóvezető a rendőrségi nyomozás során beismerte tettét. Az ügyészség a vádiratában azt kérte: tárgyalás mellőzésével pénzbüntetést szabjon ki rá a bíróság. 

A főügyész ismertette: a vádlott könyvkiadással is foglalkozó magyarországi bejegyzésű cége 2012-ben adta ki magyar fordításban a kötetet, amelyben a szerző a holokausztot mítosznak tartja, a gázkamrák létezését megkérdőjelezi. 

A kiadó a magyar nyelvű könyvet az üzletében, valamint az általa működtetett webáruházban értékesítette. Utóbbi honlapon a vádlott a könyv szellemiségét tükröző kiadói ajánlást is írt az olvasóknak.

Ibolya Tibor felidézte azt is, hogy a vádhatóság indítványára még 2016 augusztusában a Budai Központi Kerületi Bíróság az érintett holokauszttagadó internetes tartalmak ideiglenes hozzáférhetetlenné tételét rendelte el. Az ügyészség most azt kérte vádiratában, hogy ezek a tartalmak végleg hozzáférhetetlenek legyenek. Megjegyezte azonban, hogy a bíróság döntését technikailag nem lehet tökéletesen végrehajtani, mert az érintett szerverek egy része az USA-ban található.

(MTI)

Összesen 120 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2017. augusztus 24. 21:19
Amint én leszek Magyarországon a főatyaúristenisszimusz megszüntetem ezt a véleményszabadságot korlátozó véleményterrorista holokamu tagadást tiltó törvényt. Maga a törvény a bizonyíték rá, hogy valami nem stimmel, ha igaz lenne a sztori, akkor nem létezne ez a törvény. Az igazságot nem kell törvényekkel védeni. Arról nem hoznak törvényt, hogy tilos a Napot letagadni az égről. Aki letagadnái őt úgysem vennék komolyan és csak magát égetné le. De ha hoznának egy ilyen törvényt, hogy tilos a Napot letagadni az égről, akkor rögtön elkezdenék gyanakodni.
yes_we_can
2017. augusztus 24. 21:06
http://www.valtozast.hu/web/images/stories/2009/auschwitz_uj.jpg
Box Hill
2017. augusztus 24. 20:20
Ez történik "When victims rule". Rá lehet keresni.
edvind johnsson2.0
2017. augusztus 24. 17:24
Istenem, már megint milyen sötétség van, pedig még csak fél 6 van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!