Költségkereten belül készült el minden

2017. augusztus 03. 08:15

Nem csupán határidőben készült el minden, de bőven a költségkereten belül is. Interjú.

2017. augusztus 03. 08:15

„Visszatérve a FINA-világbajnokságra: a leggyakoribb támadások, ahogy az olimpiai pályázatnál is láttuk, pénzügyi természetűek: jó-jó, de mindez mibe került nekünk?

Nem csupán határidőben készült el minden, de bőven a költségkereten belül is. Amikor az a váratlan helyzet előállt, hogy Guadalajara visszalépett, készítettünk egy nagyon konzervatív, óvatos előzetes becslést. Ez a számítás arról szólt, hogy amennyiben még azokat a beruházásokat is, amikre a vébé nélkül is szükség van, beleszámítjuk a költségekbe, a legrosszabb esetben mennyibe kerülne a világbajnokság ebben a három naptári évben a központi költségvetés számára. Ez a becslés azt mutatta, a 2015-ös, 2016-os és 2017-es büdzsé kiadásainak fél százalékánál semmiképpen sem kell többet erre fordítani, még a legrosszabb esetben sem. Erről az összegről pedig tudtuk, hogy ezt bőségesen fedezi az évek óta az EU átlaga feletti magyar gazdasági növekedés.

És tényleg nem került többe?

Bebizonyosodott, ez olyannyira óvatos számítás volt, hogy amennyiben mindent a vébé nyakába varrunk, akkor sem értük el ezeknek a becsült kiadásoknak a felét sem. Tehát a költségvetés egynegyed százalékáról, 0,25 százalékáról beszélünk. Ám ez is félrevezető, mert a vébé költségének csak az mondható, ami kizárólag a világbajnokság célját szolgálta és hosszabb távon közvetlenül nem hoz hasznot. Mint a nyitó- és záróünnepség költségei, a szervezés kiadásai vagy az ideiglenes helyszínek. Ha csak ezeket a tételeket nézzük, ezek a kiadások a 2015-ös, 16-os, 17-es évet nézve, az állami költségvetés kiadásainak 0,1 százalékát sem tették ki.”

Az interjú további részeit a Demokrata augusztus 1-i lapszámában találják.

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2017. augusztus 03. 10:19
Mit lop(ott) ma a Kedves, Orsós maffiózó vajda és bandája?
noMores
2017. augusztus 03. 10:02
Anyatok picsajat, bazmeg, kozbeszerzesek nelkul loptatok szet az egeszet. Hogy nem hanytok magatoktol?
balbako_
2017. augusztus 03. 09:54
Ezt fújom én is mióta!
billwilson
2017. augusztus 03. 09:28
természetesen a közpénzen élő fidedsznyikek bármennyi közpénzt elköltenének erre
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!