Szegedi zseniosztály: 143 ötös 146 érettségi jegyből

2017. július 03. 08:25

A szegedi Radnóti Miklós Gimnázium végzős matekos osztálya 146 érettségi jegyből 143 ötöst szerzett.

2017. július 03. 08:25

Rekordot döntött a szegedi Radnóti Miklós gimnázium 12. M osztálya: a 146-ból 143 ötössel, illetve 3 darab négyessel végzett az érettségin. Az osztály harmada azonban angol elit egyetemeken tanul tovább.

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2017. július 03. 18:32
Van ilyen, jó volt a "lapjárás".
brekker
2017. július 03. 18:21
"A 28 fős végzős matekos osztálynak viszont most 4,98 lett az átlaga, a 146-ból 143 ötössel, illetve 3 darab négyessel. Ez azért is nagy szó, mert a jegyek egyharmada emelt szintű vizsgán született." Nem értem, hogy egy matek tagozatos osztálynak miért csak egyharmada ír emelt szintű érettségit. Azt pedig végképp nem értem, hogy a 28 fős osztályból hogyan írnak 143 ötöst.
OberEnnsinnen
2017. július 03. 17:18
Akkor most ez az iskola szegregáltnak számít, vagy éppen ellenkezőleg: tele van HHH-kkal? (HHH=halmozottan hátrányos helyzetű) És ha szegregált, mikorra várható a helsinki, a TASZ, az Amnesty és még vagy 23 Soros-rettegő civil szervezet feljelentése az ügyészségen?
Lanchaster
2017. július 03. 17:09
Most mitől kéne a kardunkba dőlni? Ez az érettségi eredmény mit jelent? Számomra pl. azt IS, hogy itt az élő bizonyítéka annak, hogy azoknak a gyerekeknek érdemes 4 évet eltöltenie egy gimnáziumban, akiknek ( akár szülői noszogatásra is ) van valami határozott elképzelésük arról, hogy tovább akarnak tanulni. Akik azon sírnak, hogy miért ne lógathatná bárki 4 éven át a lábát egy gimiben, egy használható diploma megszerzésének legkisebb esélye nélkül, azok gondolkodjanak el ezen IS. Ez az eredmény azt IS jelenti, hogy egy bizonyos szint elvárásakor önámítás arról beszélni, hogy egy vegyes képességű tanulókból álló iskolában/osztályban a gyengék majd kapaszkodnak a jók után, a jók meg magukkal húzzák a gyengéket. Lóf@szt! Ezeket a gyerekeket, a legjobbakból válogatták ki egy matekos osztályba. A tanároknak az volt a dolga, hogy a legjobbat hozzák ki belőlük, a gyerekek pedig partnerek voltak ehhez. Az, hogy a gyerekek harmada külföldi egyetemen akar továbbtanulni, csak a hülyékből váltja ki azt, hogy biztosazorbánmiattvanezis... Nem. Azért van, mert megtehetik ők is, és a szüleik is. Ha valamelyikük egyszer olyan hírnevet szerez magának, mint a Nobel díjasaink, akkor büszkék lehetünk rá, hogy egy szegedi gimnázium ötös matek érettségije volt hozzá az első lépés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!